Δύο μόνον παραστάσεις υπολείπονται ακόμη στον Επικήδειο Λόγο της Νατάσας Παπανδρέου, ένα έργο στο οποίο συνυφαίνεται το ομώνυμο κείμενο από την εισαγωγή του βιβλίου Τα Ρεμπέτικα Τραγούδια του Ηλία Πετρόπουλου με σπαράγματα και από άλλα έργα του συγγραφέα, όλα ιδωμένα όμως από μια γωνία από την οποία φωτίζονται ξεκάθαρα ο έρωτας και η σεξουαλικότητα.

Οι τελευταίες παραστάσεις θα παρουσιαστούν Δευτέρα και Τρίτη (21:15μ.μ.) στο Baumstrasse (Σερβίων 8, 2ος όροφος). Με διάθεση παιγνιώδη, η Νατάσα Παπανδρέου οργανώνει το σκηνικό υλικό γοητευμένη από τον άμεσο, συχνά δηκτικό και έντονα ιδιοσυγκρασιακό λόγο του Πετρόπουλου. Αποφεύγοντας να κάνει ένα θέατρο-ντοκουμέντο για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, φωτίζει με τρόπο ζωντανό και παλλόμενο το δίπτυχο του έρωτα και της σεξουαλικότητας, επιδιώκοντας ένα στίγμα προσωπικό στην αφήγηση που παραδίδει.

Η συνάντηση δύο ανθρώπων επί σκηνής γίνεται η αφορμή για την εκκίνηση ενός παιχνιδιού έρευνας, ανακάλυψης, σύγκρουσης, κατάδυσης στις μύχιες περιοχές της ύπαρξής τους και απόπειρα εξομολόγησης του συναισθηματικού τους κόσμου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!