Γιατρός προστάτεψε μετανάστες από ρατσιστική επίθεση και βρέθηκε στο νοσοκομείο

 

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας γιατρός από τα Χανιά όταν τόλμησε να υπερασπιστεί, έστω και με την παρουσία του, μετανάστες που δέχονταν ύβρεις και απειλές από ομάδα ρατσιστών στο κέντρο της πόλης. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Προφανώς για… επετειακούς λόγους μια παρέα τεσσάρων νεαρών έβαλε στο στόχαστρό της μετανάστες που τόλμησαν να κινούνται στους δρόμους της πόλης, στην οδό Δασκαλογιάννη και γύρω από την πλατεία της Σπλάντζιας. Μάρτυρες στο περιστατικό ήταν αρκετοί τουρίστες αλλά και θαμώνες γειτονικών καταστημάτων που στην πλειονότητά τους δε θεώρησαν χρήσιμο να αντιδράσουν.

Ωστόσο, την ορμή των ρατσιστών ανέκοψε ένας νεαρός γιατρός, ο Δημήτρης Μακρέας. Ο ίδιος συμμετείχε σε μουσική εκδήλωση στο Στέκι Μεταναστών Χανίων και ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για βοήθεια των μεταναστών. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει ο ίδιος θύμα επίθεσης αφού οι τέσσερις ρατσιστές παραμόνευαν και τον συνάντησαν λίγη ώρα μετά. Άρχισαν να τον χτυπούν με μανία στο κεφάλι με ξύλινο στειλιάρι αλλά και με γροθιές, ακόμα και όταν είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Στην περιοχή απειλήθηκε γενικότερη σύρραξη και οι δράστες επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν. Ο γιατρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο των Χανίων όπου διαπιστώθηκε πως φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες.

Αργότερα το ίδιο βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά (που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο του περιστατικού) προκαλώντας υλικές ζημιές. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, οι τρεις από τους τέσσερις δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία και αναγνωρίστηκαν και από το θύμα της επίθεσης.

 

* Με αφορμή το γεγονός, το Στέκι Μεταναστών Χανίων καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 12.00 στην πλατεία Αγοράς

 

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!