Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας-Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης θα υποβάλει τη Δευτέρα την παραίτησή του από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ταυτοχρόνως θα παραιτηθεί και από επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, όσο και τη θέση του επικεφαλής της παράταξης θα καταλάβει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της παράταξης Γιώργος Θεοδωρόπουλος, πολιτικός μηχανικός.
Η εναλλαγή αυτή ήταν απόφαση του περιφερειακού σχήματος πριν από τις εκλογές, και αποτελεί θέση του σχήματος για την εναλλαγή προσώπων στα διάφορα αξιώματα.
Την παραίτησή του Τάσου Κουράκη ενέκρινε το συντονιστικό όργανο της παράταξης και στο αμέσως προσεχές διάστημα η ολομέλεια θα ασχοληθεί με τα καθήκοντα της παράταξης μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, καθώς οξύνονται όλα τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ακόμη το συντονιστικό ασχολήθηκε με τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας και ειδικότερα με τα ζητήματα που αφορούν στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΣΕ), το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το μέλλον της πρώην λίμνης Κορώνειας, την καταστροφική επιλογή γα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, την διαχείριση των στρατοπέδων σε όλη την Περιφέρεια και ειδικότερα του στρατοπέδου Παύλου Μελά, καθώς και την καθυστέρηση του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Το επόμενο διάστημα η περιφερειακή παράταξη σε συνεργασία με τα δημοτικά σχήματα και τα κινήματα πολιτών θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!