Τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;Του Βασίλη Χατζηλάμπρου

Υπάρχει πλήθος από σχόλια στις εφημερίδες για το τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα δε κανάλια προσπαθούν να «κρεμάσουν» μια δήλωση, μια παραφωνία για να μιλήσουν για διάσταση απόψεων.
Τελικά, όσο κι αν ξεκαθαρίστηκε απ’ την πρώτη μέρα πως θα κάνουμε αντιπολίτευση με βάση το πρόγραμμά μας, με τις προτάσεις μας και με την κινηματική μας δραστηριότητα και πάλι δεν θεωρήθηκε επαρκές και ζητούνται… αποσαφηνίσεις.
Και όσο πλησιάζουν οι ημέρες των προγραμματικών δηλώσεων που θα μας ξεκαθαρίσουν πώς… θα «απαγκιστρωθούμε» «διαπραγματευόμενοι» με την τρόικα την «αδιαπραγμάτευτη» υλοποίηση και 3ου Μνημονίου, ας αποσαφηνίσουμε κι εμείς τη στάση μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Θα την ελέγχει για όλες τις δράσεις και παραλήψεις που πηγάζουν από το Μνημόνιο και καταστρέφουν τη χώρα. Θα σταθεί μαχητικά και με παρρησία απέναντι στην υλοποίηση των μνημονίων που καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα και τους αδύναμους στην καταστροφή.
Θα τους παρακολουθεί κατά τομέα, κατά υπουργείο σε κάθε τους ενέργεια, θα αποκαλύπτει, θα ενημερώνει, θα αναδεικνύει, θα παλεύει απέναντί τους.
Αν με τους 9 βουλευτές της τελευταίας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε ως η σωστότερη-καλύτερη αντιπολίτευση και «απείλησε» στις 17 Ιούνη να βγει πρώτο κόμμα… σήμερα με τους 71 βουλευτές και αξιωματική αντιπολίτευση, αναμένεται να παίξει τον κεντρικό ρόλο.
Άλλωστε, η συγκυβέρνηση (παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου), έχει σχηματιστεί κάτω και σε απάντηση της «απειλής» του ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να ανασυνταχτεί το αστικό μπλοκ.
Βασικό ρόλο, λοιπόν, θέλουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση για αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής σ’ αυτό δεν αποσκοπούσε απ’ την πλευρά της Ν.Δ.; Μαχητικά λοιπόν στη Βουλή και υπεύθυνα απέναντι στο λαό.
…Μήπως τα γράφουμε ανάποδα; Όχι. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έγινε μια πανελλαδική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να σχεδιάσει ακριβώς αυτήν την υπεύθυνη στάση μέσα στο λαό.
Θέτοντας αναγκαίους όρους για να καταφέρει πιο αποτελεσματικά τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα (ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ), ενάντια στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, αποφάσισε να σχηματίσει ένα μεγάλο ενιαίο φορέα της Αριστεράς και να οργανώσει το λαό στην πάλη του για αντίσταση. Ν’ αγωνιστεί για να συνειδητοποιηθεί πως για ν’ αλλάξουν τα πράγματα και να μπορέσει να επιβιώσει ο λαός και η χώρα, χρειάζεται οργάνωση της αλληλεγγύης, των αντιστάσεων αλλά και του φορέα που συμπύκνωσε την πολιτική μάχη στις 6 Μάη και 17 Ιούνη -του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Με την ελπίδα πως δεν θ’ ανοίξει άλλος ένας κύκλος αναγκαίων αποσαφηνίσεων…
Μαχητικά και υπεύθυνα!

* Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!