Μια διαφορετική θεατρική παράσταση με σύνθημα Το κράνος σου πάει

 

Ο Άγγελος και η Ζωή, δύο νέοι που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μοτοσικλέτα, συμπορεύονται στη ζωή και τους δρόμους του κόσμου. Αναπνέουν μαζί, γνωρίζουν νέους τόπους, ανακαλύπτουν την ελευθερία και μαθαίνουν να κινούνται με ασφάλεια, γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν.

Με κεντρικό σύνθημα Το κράνος σου πάει η θεατρική παράσταση Live Love Ride, ανοίγει φέτος για πρώτη φορά στο κοινό, το τεράστιο κοινωνικό θέμα των νέων που πέφτουν καθημερινά θύματα της ασφάλτου.

Στόχος της παράστασης είναι να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους θεατές για το «εθνικό ζήτημα», το πρόβλημα των τροχαίων στη χώρα μας, να ενισχύσει την πρόληψη και να μεταδώσει την πραγματικά τραγική διάσταση που κρύβεται πίσω από την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, πέρα από τα στατιστικά στοιχεία και τους απρόσωπους αριθμούς.

Το έργο, το οποίο πραγματεύεται το θέμα της οδικής ασφάλειας μέσω της αγάπης και της επαφής των νέων με τη μοτοσικλέτα, βασίζεται σε αφηγήσεις και μαρτυρίες μοτοσικλετιστών και των οικογενειών τους.

Την προσπάθειά μας για την ευαισθητοποίηση των εφήβων και νέων στα θέματα της οδικής ασφάλειας υποστηρίζουν: το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας-Πάνος Μυλωνάς (ΙΟΑΣ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή» και Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Στρατής Πανούριος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Σπούδασε Σκηνοθεσία θεάτρου στο Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου το 2004, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού. Επίσης, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1993 και του Εργαστηρίου Νέων Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων το 1992, υπό τη διεύθυνση του Στρατή Καρρά. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Πάτρας, Αγρινίου, Κέρκυρας, στο Δημοτικό Θέατρο του Fasano στην Ιταλία, καθώς και σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Η παράσταση αφιερώνεται σε όλους τους νέους που δεν πρόλαβαν να γευτούν τη χαρά της ζωής, αλλά άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

 

Συντελεστές

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος. Επιμέλεια Κίνησης: Θέμης Βλάχος. Σχεδιασμός Φώτων: Στάθης Σάλτας. Μουσική Επιμέλεια: Στρατής Πανούριος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγέλικα Σταυροπούλου, Τηλέμαχος Γ. Τσώλης. Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης. Παραγωγή: «Κοχύλι» Καλλιτεχνικός Οργανισμός.
Η παράσταση έχει αναρτηθεί στην Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του υπουργείου Παιδείας, https://e-yliko.mined u.gov.gr

 

INFO

Υπεύθυνοι σχολείων: Άννα Τουρλή (6977 474002) Στρατής Πανούριος (6945 559840) στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γυμνάσια, λύκεια).
Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο, τηλ.: 210-8211855
Κάθε Σάββατο στις 18.00
Τιμή εισιτηρίου: 8 και 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!