Μαθήματα αναλγησίας από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

 

Τις προηγούμενες μέρες μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό μια συμβολαιογράφος εφετείου κοινοποιούσε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει πάρει τέτοια έκταση που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται κατά τα λεγόμενά της θεσμική παρέμβαση και μάλιστα άμεσα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ζητήσαμε προστασία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών Θεσσαλονίκης γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα».

Θα υπέθετε κανείς πως θα ζητούσε μέτρα προστασίας για τον κλάδο της, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, κατά τη εξαετή πλέον διάρκεια του μνημονιακού καθεστώτος. Θα γελιόταν και μάλιστα οικτρά. Η προστασία που ζητά η εν λόγω κυρία είναι από τον κόσμο που αποφάσισε να μπλοκάρει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Βρεθήκαμε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, εμείς κυρίως, οι συμβολαιογράφοι που είχαμε τους πλειστηριασμούς. Ένας όχλος που έλεγε δήθεν ότι βγαίνει μια πρώτη κατοικία, ενώ έβγαινε ένα μικρό διαμέρισμα, που δεν ξέραμε αν είναι πρώτη κατοικία, που επέσπευσε το Δημόσιο. Όχι ιδιώτης ή τράπεζα. Φωνάζανε, μας βρίζανε, μας προπηλακίζανε και θέλανε με κάθε τρόπο να σταματήσουν -και σταμάτησαν- τους πλειστηριασμούς».

Συνεπώς για ένα νομικό ο επιστημονικός όρος των διαμαρτυρόμενων, είναι όχλος, ενώ σε πάρα πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται αυτοί που δέχονται μέρος της διαμαρτυρίας και όχι αυτός που θα μείνει χωρίς σπίτι, με διαδικασία που κίνησε το Δημόσιο. Βέβαια δηλώνει πως δεν γνωρίζει αν είναι πρώτη κατοικία ή όχι, αλλά το έγγραφο που έστειλε παραδέχεται ότι αναφέρει ρητά πως είναι δεν πρώτη κατοικία.

 

«Να προστατευτούν οι δανειστές»

Δεν περιμένει κανείς από όλους τους κλάδους, και ειδικά αυτούς που έφαγαν με χρυσά κουτάλια τις εποχές των παχιών αγελάδων, τους μοναδικούς φέροντες στρογγυλή (δηλ. με ισχύ κράτους) σφραγίδα, να αγωνιστούν και να αποτρέψουν πλειστηριασμούς. Το να δείχνουν, όμως, τέτοιο ζήλο για την προστασία των τραπεζών και λοιπών ιδιωτών δανειστών, αλλά και της πελατείας τους, παραπάει. Αυτό όμως που πραγματικά μπορεί να εξαγριώσει είναι ο απύθμενος κυνισμός της συμβολαιογράφου που έχει κάνει κτήμα της το νόμο της ζούγκλας.

«Το ξέρουμε (ότι όλο αυτό το κομμάτι είναι πολύ δυσάρεστο) αλλά αν δεν ήμουν εγώ θα ήταν κάποιος άλλος. Εν πάση περιπτώσει, εμείς θέλουμε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, να προστατευθούν οι πολίτες, αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να προστατευθούν και οι δανειστές που έχουν δώσει τα χρήματα, γιατί γίνονται και πλειστηριασμοί, όχι από τράπεζες, αλλά από ιδιώτες που τους χρωστάνε κάποια χρήματα. Θα πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους».

Αυτή η κυρία όμως έχει ονοματεπώνυμο το οποίο δεν ακούστηκε πρώτη φορά το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο, αλλά το προηγούμενο βράδυ και μάλιστα από πρωθυπουργικά χείλη. Είναι η κ.Ιωάννα Μπιλίση-Χρυσαλά, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Είναι αυτή που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για να μας πείσει ότι δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό καμιά πρώτη κατοικία. Αφού έγινε κυνικός, σαν την πολιτική, ο κ. Τσίπρας, λογικό είναι να επικαλείται άλλους κυνικούς, για να στοιχειοθετήσει τα ψέματα που θα πει στη Βουλή προκειμένου να κερδίσει την παράσταση απέναντι στον εξίσου κυνικό και οπαδό του νόμων της ζούγκλας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να μείνει λίγο ακόμη γαντζωμένος στην κουτσουρεμένη πρωθυπουργική καρέκλα του.

 

Εν-οχλημένος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!