Τέρατα

Ήταν ξανά χαράματα.
Εκείνος ήξερε πριν 68 χρόνια που τον πάνε[…] είπε:
Πάμε για καθαρό αέρα…
Τα 25 παιδιά και βρέφη δεν ήξεραν. Όρμησαν μέσα, πέταξαν τα πράγματά τους στα σκουπίδια, τους φόρτωσαν όπως τα σφάγια στο τελευταίο συναπάντημα με το φως, τους ταλαιπώρησαν στη διαβόητη Πέτρου Ράλλη, μετά Αμυγδαλέζα, μετά στους δρόμους, αγκαλιά με τις θλιβερές μαύρες σακούλες σκουπιδιών, το πλαστικό του μαρασμού, της αποξένωσης, του αφιλόξενου, εκείνο που άλλοτε το φορούν στο κεφάλι όταν βρέχει, και άλλοτε στοιβάζουν τα ελάχιστα υπάρχοντα, ένας πάτος μαύρος όπως ο πάτος του κόσμου.
Ξαναγύρισαν στα Εξάρχεια, τη μόνη αναφορά που τους απέμεινε. Εκεί τουλάχιστον θα βρέθηκαν χέρια να δώσουν, μπρίκια να ζεστάνουν λίγο βρεφικό γάλα, ένα μαξιλάρι, μια γωνιά να μην πλησιάσει το έγκλημα ξανά, έστω και για μια νύχτα.
Τα δικά τους παιδιά, τα παιδιά του μπάτσου, του κυβερνητικού, του οπαδού, του ομοϊδεάτη, των Παντελήδων, σε υγειονομικές ζώνες αυτοαναφορικότητας και…
τα παιδιά των άλλων. Τέρατα.
Μαρία Χαϊκάλη 

Ανθρωποειδή σε δράση

Μετά τα όργια βίας στις πλατείες, γέμισε το διαδίκτυο με τις φωτογραφίες του νεαρού Κρητικού που κακοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο Ηράκλειο γιατί δεν σταμάτησε όταν του φώναξαν «Πακιστανέ, σταμάτα!» Με μώλωπες σε όλο του το πρόσωπο και εκδορές, τον έσυραν στο Τμήμα και του φόρτωσαν τις κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και απειλή, με τις οποίες πάντοτε σέρνουν τα θύματά τους στα δικαστήρια ώστε να αντισταθμίσουν τις μηνύσεις σε βάρος τους και να ταλαιπωρήσουν ακόμα περισσότερο, μερικές φορές επί χρόνια, όσους δεν παραιτηθούν από το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ζούμε σε νέα φάση βαρβαρότητας!
Νίκος Λαμπρόπουλος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!