Εξωχώριο πολιτικό προσωπικό

Ψήφισαν μαζί με τα προαπαιτούμενα και το νόμο που τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε offshore. Όχι μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά πάνω από 200 της μνημονιακής πλειοψηφίας. Όταν το κατάλαβαν ξεκίνησαν τις δικαιολογίες ότι το προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αποδείχθηκε ότι λένε ψέματα και έφεραν τροπολογία στη Βουλή να το πάρουν πίσω. Όπερ και έγινε. Η Ν.Δ που πρωτοστάτησε στις “αντιδράσεις”, αν και ψήφισε τη σχετική διάταξη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση που την καταργούσε. Το αποτέλεσμα; Η ψήφιση του σχετικού νόμου, έστω και μέχρι την κατάργησή του, απαλλάσσει τους πολιτικούς από ευθύνες για τη συμμετοχή τους σε offshore εταιρίες. Το συμπέρασμα; Όμορφος (και) ο κόσμος της Πρώτης Φοράς Αριστεράς…

 

Μπανανία Η Ελλάς

Με επιστολή που έστειλε ο κ. Ντάισελμπλουμ προς τα μέλη του Eurogroup εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για τη δίωξη που αντιμετωπίζουν 3 στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (Ιταλός, Ισπανός, Σλοβάκος) και απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση την αμνήστευσή τους. Στα τρία στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, διορισμένα από το EuroWorking Group, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την Ελληνική Δικαιοσύνη για απιστία προς το Ελληνικό Δημόσιο, που κόστισε 580 εκατ. στους έλληνες πολίτες. Δεν πρόκειται απλά για μια προκλητική παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Πρόκειται για μια βαριά προσβολή της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς, όπως λέγεται, η απαίτηση του Ντάισελμπλουμ έχει τεθεί και ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Προσβολή και ταυτόχρονα προμήνυμα για το πάρτι κανιβάλων που θα στηθεί με τη συγκρότηση του νέου Υπερταμείου για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιούσιας.

 

Ήρθε η ανάπτυξη

4 μήνες για να πληρωθούν οι δικαιούχοι από το Δημόσιο. Υπερδιπλασιάστηκε ο χρόνος από το 2015. (Δεν αναφερόμαστε στην έκδοση των συντάξεων που φτάνει τα τέσσερα χρόνια!) Το ίδιο υπερδιπλασιάστηκε ο χρόνος πληρωμής μεταξύ των επιχειρήσεων και ο χρόνος πληρωμής των καταναλωτών προς τις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ευρώπη, σε χειρότερη κατάσταση από τη Βοζνία-Ερζεγοβίνη και τη Βουλγαρία, σε όλες τις κατηγορίες είσπραξης οφειλών. (Έκθεση της Intrum Justitia)

Π.Θ.

 

Πιο επικίνδυνοι οι «αριστεροί»

Σε λίγο θα μας φαίνεται άγιος ο Χρυσοχοΐδης με την ειλικρίνειά του όταν είπε ότι υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει. Ενώ οι αδιάβαστοι της «κυβερνώσας Αριστεράς» που έχουν υπογράψει τέρατα και σημεία κοιμούνται χωρίς βάρος στη συνείδησή τους. Είναι δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες τα εγκλήματά τους, που δεν βγαίνουν στη φόρα, επειδή όλο το κατεστημένο τις διαπλοκής τα καλύπτει ή τα περνάει με ψιλά γράμματα και δεν τα αναδεικνύει, εκτός κι αν ξεσπάσουν κατά λάθος ή από τρικλοποδιά. Για παράδειγμα:

***Επιταχύνονται οι εξώσεις των φουκαράδων που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι, αφού για να απαλλαγεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου από την υποχρέωση καταβολής φόρου από ανείσπρακτα ενοίκια, τον υποχρεώνει, αντί για μια υπεύθυνη δήλωση, να καταθέσει αγωγή έξωσης. Έτσι, ο κάθε ένας που δεν μπορεί να καταβάλει το ενοίκιο σπρώχνεται από το κράτος στο δρόμο. Και κάθε ιδιοκτήτης που δεν θέλει για ανθρωπιστικούς λόγους να πετάξει στο δρόμο μια φτωχή οικογένεια, εξαναγκάζεται να κινήσει τη διαδικασία έξωσης, αλλιώς τιμωρείται με την καταβολή μη οφειλόμενου φόρου. (Είναι κι αυτό μέρος του περίφημου «παράλληλου προγράμματος»;).

***Πετάνε, με βάση τις νέες διατάξεις, τους εργαζομένους από τα διοικητικά συμβούλια των δημοσίων οργανισμών και των τραπεζών. Μετά τον ΟΛΠ, προχωράει η εκδίωξή τους κι από τις συστημικές τράπεζες. (Τόσο φιλεργατισμό πώς να τον αντέξει κανείς;)

***Και κάτι τόσο εξωφρενικά ακροδεξιό, που ούτε η σαμαρική Δεξιά δεν είχε τολμήσει να θεσμοθετήσει: Με κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, μπορούν από δω και στο εξής να οπλοφορούν εκτός υπηρεσίας και εκτός φυλακών, στρατοπέδων και κάθε χώρου κράτησης, οι εξωτερικοί φρουροί, ακόμα και έξω από το νομό που υπηρετούν!

Ο.Χ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!