Και νέα απόλυση επαγγελματία οδηγού στην επιχείρηση ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), που κάνει λόγο για «νέο θύμα της πολιτικής της απελθούσας κυβέρνησης».

Οι φόβοι της Ομοσπονδίας, σχετικά με τις επερχόμενες απολύσεις μετά την πραξικοπηματική έκδοση του ΠΔ 94/13-8-2014 επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο, σημειώνει σε ανακοίνωσή της και εκτιμά ότι είναι «πασιφανέστατη η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, ενόψει των επερχόμενων αλλαγών, τις οποίες η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει σχετικά με την αποκατάσταση του Eργατικού Δικαίου και της επαναφοράς των προστατευτικών, έναντι των απολύσεων, διατάξεων».

Η ΟΣΜΕ κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη της αποκατάστασης του οικείου θεσμικού πλαισίου. Είναι «επιτακτική ανάγκη η άμεση κατάργηση του κατάπτυστου ΠΔ 94/2014, του Διατάγματος της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων», επισημαίνει. Να θυμίσουμε πως με το συγκεκριμένο Π.Δ απελευθερώθηκαν οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ, με στόχο την πρόσληψη νέων «φθηνών» εργαζομένων. Συγκεκριμένα, με το ΦΕΚ για τις «ελεύθερες» απολύσεις στα ΚΤΕΛ που έφερε διά της πλαγίας οδού η κυβέρνηση με Προεδρικό Διάταγμα εν μέσω καλοκαιριού, καθώς προσπάθησε ανεπιτυχώς να τροποποιήσει το νόμο με διάταξη στον 4199/13, διάταξη η οποία δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή. Μέσω του Κανονισμού τροποποίησης προσωπικού που υπάρχει στα ΚΤΕΛ, που λειτουργούν υπό πολυμετοχικό κεφάλαιο και καθεστώς εταιρίας Ιδιωτικού Δικαίου, άνοιξε την πόρτα για τις «ελεύθερες» απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!