Κάθε μέρα το εθνικό μας τσίρκο, ανεξάντλητο, ανεβάζει και μια παράσταση (με άλλες δέκα να εξελίσσονται στις διπλανές οθόνες). Μια από τις πιο γκροτέσκ παραστάσεις των ημερών ήταν το αίτημα, με συγχωρείτε, η απαίτηση Κασσελάκη, να έρθουν διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές (ευρωεκλογές και εθνικές).

Το τραγικό είναι ότι το κόμμα υιοθέτησε αυτήν την πρόταση, και το τραγικότερο είναι ότι πολλοί πολίτες (κι όχι μόνο οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκουν αυτήν την πρόταση λογική και πρόσφορη για λύσεις!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαφθείρει το πολίτευμα, ή ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτό, σε υπέρτατο βαθμό (υποκλοπές, άρθρο 16, διάχυτος αυταρχισμός), ενώ καταστρέφει κι άλλες Συνταγματικές πρόνοιες που αφορούν σε θεμελιώδη πράγματα, όπως η εθνική άμυνα, η προστασία της περίθαλψης, της μόρφωσης και του εισοδήματος του λαού, καθώς και πολλά άλλα).

Η «απάντηση» λοιπόν σε αυτήν την (και) θεσμική εκτροπή, θέλει να είναι μια ακόμα μεγαλύτερη εκτροπή: η θεσμική Εποπτεία.

Κόμματα που ψήφισαν Μνημόνια και έθεσαν τη χώρα σε Καθεστώς Εντολής Επικυριάρχων, καλούν τώρα εκπροσώπους της Ξενοκρατίας να μας εποπτεύουν (και) θεσμικά! Επίσημα και «με τον νόμο».

…………………………………………………………………………………………………

Η υποδοχή και αποδοχή αυτής της πρότασης από σημαντικό μέρος πολιτών που συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο (κυρίως μέσω των σόσιαλ-μίντια) δείχνει ότι έχουμε βαδίσει μακρύ δρόμο στην «κοιλάδα του θανάτου», της υποτέλειας.

Η όλη κατάσταση θυμίζει την ύστερη περίοδο της ελληνιστικής εποχής, όταν τα ελληνιστικά κράτη είχαν παρακμάσει και οι Έλληνες καλούσαν τους Ρωμαίους ή προσέτρεχαν ικέτες στη Ρώμη για να λύσουν τα προβλήματά τους. Ώσπου κατακτήθηκαν.

Αλλά, αν ο ιμιτασιόν Περόν Κασσελάκης επικαλείται κήνσορες και θεράποντες εξ Εσπερίας να μας «βάλουν σε τάξη», ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. από την άλλη (;) πλευρά διαπιστώνουν ότι «διώκονται από οικονομικά συμφέροντα»! Ω της Αγίας Χειρός του Θεού! Ομολογείται δηλαδή ως κάτι το «φυσιολογικό» και «νόμιμο» η εμπλοκή (γνωστή και ως Διαπλοκή) των Δυνατών στη διακυβέρνηση της χώρας – μάλιστα με έναν λυγμό: αυτοί που ήταν υπέρ μας, τώρα είναι εναντίον μας! Βάι βάι μάνα μου και βαβαί παπαί (δις).

Από τη μια μεριά δηλαδή καλούνται οι Επικυρίαρχοι εξ Εσπερίας, και από την άλλη εγκαλούνται οι εγχώριοι Δυνατοί, διότι δεν υποστηρίζουν πια τη σωστή πλευρά της Ιστορίας…

…χάριν της άλλης σωστής πλευράς της Ιστορίας. Τόμπολα, νταμπλ και μπίνγκο.

……………

Μέσα λοιπόν σε αυτό το σαρδανάπαλο, παράλογο και ανήθικο σκηνικό, θα ήταν παράδοξο για τον Ερντογάν και τους Νεο-Οθωμανούς να μην μας βλέπουν σαν λουκουμάκι, σαν ένα εκπίπτον κράτος, σαν μια διαβρωμένη κοινωνία;

Γιατί να μην μπορεί ένας Τούρκος πολιτικάντης φτωχομπαγλαμάς να δηλώνει ότι η Ξάνθη ή η Κομοτηνή αποτελούν προέκταση της Κωνσταντινούπολης, εν προκειμένω της Ιστανμπούλ; Γιατί ο Ερντογάν να μην αποκαλεί «τρομοκράτες» τους νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας; Γιατί να μην σκυλεύει και να μην αποπατεί;

Γιατί να μην διεκδικεί νησιά; Γιατί να μην στραγγαλίζει την Κύπρο και, νεκρή πια, να τη θέλει όλη δική του;

Γιατί;

Γιατί, εφ’ όσον η Αθήνα κωφεύει, δεν μιλάει και (κάνει ότι) δεν βλέπει, σε μια τσιρκαλάνικη μίμηση των τριών πιθήκων και όλων των στρουθοκαμήλων που κυκλοφορούν στη φύση;

Η Διακήρυξη των Αθηνών είναι η διακήρυξη των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και του φτωχοπροδρομικού πολιτικού προσωπικού που διαθέτουν, ότι δεν ζητείται ελπίς, διότι δεν υπάρχει ελπίς!

Τίποτα πιο πεμπτοφαλαγγίτικο!…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
27•III•2024

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!