Η εργασιακή ζούγκλα που επέβαλε το μνημονιακό καθεστώς, αρχίζει και αποδίδει ήδη σημεία και τέρατα στο περιεχόμενο των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, που άλλοτε υπογράφονται με εργοδοτικά στημένα σωματεία και άλλοτε με συγγενείς και φίλους του εργοδότη που βαφτίζονται ενώσεις προσώπων.

Το χτύπημα κάτω από τη ζώνη στις συμβάσεις, δίνει το ίδιο το υπ. Εργασίας, που ανέθεσε σε εταιρία security (βλέπε σχετική φωτό), έργο φύλαξης περιορισμένης διάρκειας, τη στιγμή που η εταιρία αυτή δημιούργησε νέα σύμβαση εργασίας που καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να καταβάλλει μηνιαίο μισθό προς τον εργαζόμενο, καθώς νομιμοποιεί την πληρωμή ανά τρίμηνο!
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση «εργοδοτικοί συνδικαλιστές του κλάδου-θερμοκηπίου του εργασιακού μεσαίωνα, αυτού των σεκιούριτι, τόλμησαν και έβαλαν την υπογραφή τους σε όρο που προβλέπει την καταβολή του μισθού των εργαζομένων ανά τρίμηνο, ενώ αποδέχθηκαν ότι στην περίπτωση που η εταιρία δώσει τυχόν πρόσθετες παροχές (πέραν των νομίμων) αυτές θα συμψηφίζονται με τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, τα νυχτερινά, την υπερεργασία και την απασχόληση τις Κυριακές».
Παρά τον προδήλως παράνομο χαρακτήρα της ΣΣΕ, αυτή έγινε αποδεκτή, πρωτοκολλήθηκε και αναρτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας και σαν να μην έφτανε αυτό, η ίδια εταιρία Mega Sprint Guard, πήρε και εργολαβία από το υπ. Εργασίας!
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας, που καλύπτει τους εργαζομένους στις εταιρίες security, παραδέχεται ότι στον κλάδο δύο εταιρίες προσπάθησαν να επιβάλουν την καταβολή μισθού μέσα σε 90 ημέρες και έπειτα από παρέμβαση της Ομοσπονδίας η μία εξ αυτών ανακάλεσε άμεσα, ενώ η Mega Sprint Guard –με την κάλυψη του υπουργείου– ισχυρίζεται ότι είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου!

Μ.Ε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!