Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

«Αντιτρομοκρατική» τρομοκράτηση!

Τη μέρα της γενικής απεργίας η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε αιφνίδια εισβολή στα σπίτια πέντε φοιτητών και εργαζομένων, στην Αγία Παρασκευή, και τους συνέλαβε κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος, επειδή είχαν συλληφθεί και προσαχθεί για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση στο Μιλάνο, στις 2 Μαρτίου 2015. Το επόμενο πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή τους στην Ιταλία, αλλά η υπόθεση ήδη προσκρούει στην εγχώρια συνταγματική προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη. Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει όσους εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτήν την πρωτοφανή κατασταλτική μεθόδευση. Τόσο τις ιταλικές Aρχές και τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του ιταλικού κράτους, όσο και το συνεργαζόμενο -μέσω διακρατικών συμφωνιών- ελληνικό κράτος, την Eλληνική Aστυνομία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Αυτό που στην ουσία διώκεται -βάσει και της σχετικής ιταλικής “αντιτρομοκρατικής” νομοθεσίας- είναι η ίδια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και οι κοινοί αγώνες των καταπιεζομένων σε όλον τον κόσμο», αναφέρουν οι καθηγητές των φροντιστηρίων και καλούν όλους τους πολίτες «να βάλουμε φραγμό στην κατασταλτική αυτή μεθόδευση, που αντιμετωπίζει με ιδιώνυμο και εγκληματοποιεί την πολιτική δράση».

 

Αραχνιασμένες οφειλές…

Αυξημένα έσοδα κατά 13 εκατ. ευρώ περιμένει η κυβέρνηση από τις τελευταίες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και την επιβολή για πρώτη φορά τελών για τα υβριδικά οχήματα και μοτοσικλέτες άνω των 1.549 κ.ε. Παράλληλα οι κατά τόπους εφορίες έχουν αρχίσει από τις αρχές του μήνα έναν ανένδοτο αγώνα εντοπισμού παλαιών οφειλετών τελών κυκλοφορίας σε βάθος… εικοσαετίας. Αποστέλλουν ραβασάκια «βεβαιωμένων οφειλών» χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις και επεξηγήσεις, με θεόρατα ποσά, συχνότατα για παλιές μεταβιβάσεις, κλοπές και αποσύρσεις που δεν μεταφέρθηκαν επιτυχώς στο Τaxis, από αβελτηρία υπαλλήλων ή από απίστευτους γραφειοκρατικούς λαβυρίνθους-παγίδες που έχουν επινοηθεί για… λογαριασμό των πολιτών. Τα θύματα μπορεί να τη γλιτώσουν μόνο εάν έχουν αποδημήσει εις Κύριον. Ειδάλλως, θα χρειαστεί να εμπλακούν στα δίχτυα μιας υστερικής παμφάγου αράχνης – κι ούτε λόγος για δικαίωση από την ψυχική οδύνη.

 

Πρόγραμμα δράσεων και απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Διήμερα δράσεων 26-27 Νοεμβρίου σε όλες τις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας για την ανάδειξη των προβλημάτων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και 24ωρη απεργία στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Κατά τη διάρκεια των δράσεων η ΠΟΕΔΗΝ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των «εργολάβων» καθαριότητας στα νοσοκομεία, καθώς -όπως λέει- «προσφέρουν μαύρη, φτηνή, ανασφάλιστη εργασία, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα». «Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους είναι αναντίστοιχη των τεραστίων κονδυλίων που δαπανώνται», συμπληρώνει και ζητεί την εφαρμογή του νόμου ώστε να εκδιωχτούν από τα νοσοκομεία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!