Μια αδιανόητη είδηση έρχεται από την Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ασθενής με Covid, που αποφασίστηκε να βγει από το νοσοκομείο ενόσω ήταν ακόμη θετικός, για να συνεχίσει την καραντίνα σπίτι του, μεταφέρθηκε σε αυτό, όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά με βανάκι εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων και χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, ο ασθενής αφέθηκε στο πεζοδρόμιο, καθώς ο οδηγός δήλωσε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του να τον βοηθήσει κατά την επιβίβαση/αποβίβαση, ούτε και για να ανεβεί στο σπίτι του!

Και ενώ λες πως αυτά δεν γίνονται, βγαίνει ο διοικητής του νοσοκομείου της πόλης και σε ερώτηση δημοσιογράφων απαντά πως όντως το ΕΚΑΒ (και όχι το νοσοκομείο) έχει εδώ και καιρό σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τη μεταφορά ασθενών. Ενώ στη συνέχεια ο διοικητής του ΕΚΑΒ παραδέχεται πως η σύμβαση υπάρχει, δεν είναι όμως δική του αλλά της Πολιτικής Προστασίας.

Success story. Πρώτα αποψιλώνεις το ΕΚΑΒ από προσωπικό μετά τις αναστολές υγειονομικών και έπειτα δίνεις τη δουλειά σε ιδιωτική εταιρεία. Πάντα με οδηγό την υγεία και την ασφάλεια του πολίτη, επιστημονικά και πολύ σχολαστικά!

Η είδηση αυτή πέρασε στα ψιλά. Δεν έπαιξε στα κανάλια. Εκεί το μόνο που πρέπει να ακούγεται είναι το κύκλωμα fake εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας, ο κομπιναδόρος φαρμακοποιός με τα αρνητικά rapid test στο Σουφλί και οι «αρνητές» πάσης φύσεως. Βασικά δεν φταίει το κράτος, εμείς φταίμε, και αν όχι εμείς προσωπικά σίγουρα ο διπλανός μας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!