Χρυσαυγίτικη πρόκληση η μήνυση κατά της Εργατικής Αλληλεγγύης

Στις 12 Δεκέμβρη εκδικάζεται στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στην Αθήνα, η μήνυση που κατέθεσε ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος και έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής, εναντίον της Κ. Θωίδου, δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, του Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη, και του Πάνου Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας. Ο Ανδριόπουλος είναι ο δικηγόρος που είχε καταθέσει, τον Αύγουστο του 2010, προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο να βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση που έδινε με το σταγονόμετρο ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών. Τώρα κατηγορεί την Εργατική Αλληλεγγύη ότι τον συκοφάντησε (επειδή τον αποκάλεσε… φασίστα) και απειλεί να της επιβάλει πρόστιμο τουλάχιστον 30 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή να την οδηγήσει πρακτικά σε κλείσιμο. Οι φασίστες επιχειρούν να τιμωρήσουν και να φιμώσουν μια φωνή που τόλμησε να καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών. Άλλωστε, η συγκεκριμένη δίωξη δεν είναι η μόνη, η Χρυσή Αυγή είχε στήσει μια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια στους αντιφασίστες και την Αριστερά την περίοδο που οργάνωνε τις επιθέσεις της στους μετανάστες στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά.
Η δίωξη κατά της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι καθαρή πρόκληση την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών και είναι «υπό διερεύνηση» μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις διαφόρων κυκλωμάτων με υπόδικα μέλη της φασιστικής εγκληματικής συμμορίας. Αποτελεί ταυτόχρονα και απόδειξη του πόσο κάλπικος είναι ο αντιφασισμός του Σαμαρά αλλά και η «εμπιστοσύνη στους θεσμούς», όταν δικάζονται αντιφασίστες αγωνιστές και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, ενώ ο Κασιδιάρης αλωνίζει ελεύθερος.
Η συγκεκριμένη μήνυση είναι επίθεση σε βάρος των χιλιάδων αντιφασιστών που με τις κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη δίωξη των πρωτοκλασάτων νεοναζί. Είναι ταυτόχρονα μια επίθεση ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών, καθώς στρέφεται ενάντια στο αντιρατσιστικό κίνημα διώκοντας αυτούς που στήριξαν με συνέπεια κάθε καμπάνια ενάντια στις ρατσιστικές διακρίσεις και διώξεις από την κυβέρνηση των Μνημονίων. Τέλος, είναι επίθεση ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου. Η δίωξη κατά της Εργατικής Αλληλεγγύης γίνεται με βάση τον «τυποκτόνο» νόμο Βενιζέλου 2243/1994 ο οποίος βάζει σε αμφισβήτηση την ελευθερία του Τύπου, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον μηνυτή να απαιτήσει χρηματικά ποσά, με ελάχιστο τα 30.000 ευρώ!
Η δίωξη δεν θα περάσει! Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα και η Αριστερά έχουν δώσει ηρωικές μάχες όλα αυτά τα χρόνια ενάντια σε τρόικες, κυβερνήσεις και νεοναζί κι έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτή την πρόκληση. Η εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς από την κυβέρνηση των απολύσεων, της φτώχειας και των Μνημονίων με τη «θεωρία των δυο άκρων» θα πέσει στο κενό. Όλοι εμείς που συμμετείχαμε σε αντιρατσιστικές καμπάνιες και αντιφασιστικές πορείες, όλοι εμείς που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των απεργιών και σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του κινήματος, χρειάζεται να βρεθούμε στο πλευρό των τριών διωκόμενων και της Εργατικής Αλληλεγγύης, υπογράφοντας το κείμενο συμπαράστασης (πληροφορίες στο www.sekonline.gr), αλλά και με την παρουσία μας στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων την ημέρα της δίκης, στις 9π.μ.

Γιάννης Κούτρας, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!