Το ενδιαφέρον του Δρόμου για το Κυπριακό και την Κύπρο είναι μεγάλο, κάτι που οι αναγνώστες και οι φίλοι της εφημερίδας μας θα το έχετε διαπιστώσει από τη συχνή αρθρογραφία μας γύρω από το ζήτημα, από τα αφιέρωμα που έχουμε κάνει στο παρελθόν (2010: τρία αφιερώματα, 36 χρόνια από την τούρκικη εισβολή – 50 χρόνια από την ανεξαρτησία της Κύπρου – Οι συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου, 2014: 40 χρόνια από την τούρκικη εισβολή, 2019: 45 χρόνια από τον τούρκικο Αττίλα και 2021: Πενταμερής διάσκεψη και Κύπρος) αλλά και από τη μόνιμη συνεργασία με τον Κύπριο δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο που σε κάθε δεύτερο φύλλο του Δρόμου μας στέλνει εξαιρετικά κατατοπιστικές ανταποκρίσεις από την Κύπρο.

Το μεγάλο ενδιαφέρον μας οφείλεται στην άποψη μας ότι το ζήτημα της Κύπρου είναι ένα ζήτημα σημαντικό για τον Ελληνισμό, είναι ένα εθνικό εθνικό εξαιρετικής σημασίας. Οφείλεται στο γεγονός ότι οι δεσμοί της Ελλάδας με την Κύπρο είναι αδελφικοί και ιστορικοί. Οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο αυτές υποστάσεις, η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν τους ίδιους εχθρούς και τους ίδιους «ψεύτικους» φίλους. Για την εφημερίδα μας, η Κύπρος ΔΕΝ «κείται μακράν»…

Για αυτούς τους λόγους και το αφιέρωμα μας στο φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας: «Δεν ξεχνώ» – 48 χρόνια μετά. Με κείμενα των: Ρούντι Ρινάλντι, Ιωάννη Γ. Μαύρου, Σπύρου Σακελλαρόπουλου και Κώστα Βενιζέλου.

Ελλάδα-Κύπρος: Αναγκαία η επαναδελφοποίηση για αποφυγή νέων τραγωδιών

 

Φάκελος Κύπρου 48 χρόνια μετά

Κυπριακό και Ελλαδικό στο δόκανο της Δύσης

Η βρετανική προσφορά εκχώρησης της Κύπρου στην Ελλάδα το 1915

«Βρέθηκαν τα λείψανα της γιαγιάς»

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!