ΝΑΡ – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση: Να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου, όχι οι μάρτυρες και το μαζικό κίνημα.

 

Με νύχια και με δόντια, χωρίς πολιτικούς, ανθρώπινους φραγμούς και όρια, συγκεκριμένοι μηχανισμοί του κράτους, «διαβασμένοι» και «μιλημένοι» υπερασπιστικοί παράγοντες στη «δίκη της Άμφισσας», επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. (…)

Αυτά τα σχέδια υπηρετούν:

– η απομάκρυνση της υπόθεσης από το κοινωνικό και πολιτικό της περιβάλλον και η διεξαγωγή της στην Άμφισσα, παρά τη βούληση της οικογένειας του δολοφονημένου μαθητή,

– οι μεθοδευμένες θεατρικές παραστάσεις εμφάνισης του δολοφόνου ως ανθρώπου με ψυχολογικά δήθεν προβλήματα,

– οι απάνθρωπες προσπάθειες σπίλωσης και καταδίκης «μετά θάνατο» του δολοφονημένου μαθητή ως «παιδί με αποκλίνουσα συμπεριφορά», και τώρα,

– η απόπειρα να «δικαστούν» μάρτυρες της δολοφονίας, επειδή συμμετέχουν στο μαζικό κίνημα και ανήκουν πολιτικά στο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στο ΝΑΡ. Ο περιφερόμενος τηλεοπτικός δικηγόρος του Κορκονέα ζητά από την έδρα την επανεξέταση των αυτοπτών μαρτύρων με αιτιολογία την πολιτική τους τοποθέτηση(!), υποστηρίζοντας επί λέξει ότι «πρόκειται για κακοποιά στοιχεία που πρωτοστατούν στην εκδήλωση επεισοδίων και μάλιστα εκείνη τη νύχτα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας». Επιτίθεται επίσης κατά του 17χρονου φίλου του Αλέξη και αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία, κατηγορώντας τον ότι «δεν προσέρχεται στο δικαστήριο επειδή είναι μέλος της νΚΑ, τα μέλη της οποίας έχουν επικίνδυνη αντιεξουσιαστική συμπεριφορά».

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταδικάζουν και καταγγέλλουν αυτές τις, χωρίς όρια, φασίζουσες μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν, τελικά, την πολιτική του αστικού μπλοκ εξουσίας για απονομιμοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων, συκοφάντηση του Δεκέμβρη και περιθωριοποίηση του εργατικού κινήματος. (…) Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» είναι υπεύθυνοι για το πολιτικό πλαίσιο και το κλίμα που διαμορφώνουν, μέσα στο οποίο, ο δικηγόρος του δολοφόνου αισθάνεται δυνατός να προκαλεί, να εγκαλεί το δικαστήριο και να προκηρύσσει φρονηματικές διώξεις. Να προωθεί σχέδια ώστε και ο Κορκονέας να έχει την ίδια ευνοϊκή μεταχείριση που επιφύλασσαν στο παρελθόν και στα άλλα «παιδιά» του κράτους και των μηχανισμών του, όπως οι Μελίστας, Καλαμπόκας και Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία αυτές τις επιδιώξεις των διαφόρων κρατικών, φανερών και μη, μηχανισμών και την αντιδραστική πολιτική κράτους και κυβέρνησης που τις εκτρέφει. Έχουμε την πεποίθηση ότι το ίδιο το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας θα δώσει τη δική του μαχητική απάντηση. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να συμβάλουν με την κοινή τους δράση μέσα στο κίνημα.

– Για να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

– Για να καταδικαστεί η πολιτική που οπλίζει το χέρι του δολοφόνου, η πιο βάρβαρη πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συναίνεση με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ. και εγκυμονεί νέες αντιλαϊκές επιθέσεις. Πολιτική που έχει εσωτερικό της στοιχείο την κρατική βία και καταστολή σε βάρος του κινήματος και των αγωνιστών του. Που στοχεύει να ξεπετάξει στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, να λεηλατήσει κατακτήσεις και δικαιώματα, να εμπορευματοποιήσει – ιδιωτικοποιήσει – ξεπουλήσει ότι υπάρχει, κινείται και αναπνέει.

-Για να δοθεί απάντηση από τους νέους εργατικούς, συλλογικούς και νικηφόρους Δεκέμβρηδες που κανένα όργανο των μηχανισμών του κράτους, καμιά κυβέρνηση και εξουσία δεν μπορούν να αποτρέψουν.

Και πάνω απ’ όλα, να δοθεί απάντηση από την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος ως το σημείο που θα μπορεί να νικά και να φτάνει τη νίκη ως το τέλος!

Αθήνα 8 Απρίλη 2010

.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!