Μανώλης Γλέζος. Έλληνας. Σαν χτες πριν από 73 χρόνια (30 Μαΐου 1941) κατέβασε μαζί με τον Απόστολο Σάντα τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη. Καταδικάστηκε σε θάνατο από τα στρατοδικεία του μεταπολεμικού κράτους, συγκέντρωσε τη συμπαράσταση της διεθνούς κοινής γνώμης. Σύμβολο της Αντίστασης σε μια Ευρώπη που φλερτάρει με τους νοσταλγούς του φασισμού.

Κωνσταντίνα Κούνεβα. Βουλγάρα. Ιστορικός στην πατρίδα της, μετανάστρια και καθαρίστρια στην Ελλάδα. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των συναδέλφων της, δεν έσκυψε το κεφάλι και δέχτηκε πριν από 5 χρόνια μια δολοφονική επίθεση που συγκλόνισε τη χώρα. Σύμβολο της αξιοπρέπειας σε μια Ευρώπη που θέλει τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους υποταγμένους στις αγορές.

Εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες σταυρούς προτίμησης. Η εκλογή τους είναι μια επιτυχία του λαού που επιβραβεύει αξίες και αρετές διαφορετικές από αυτές που προσπαθεί να επιβάλει το σημερινό σύστημα. Χιλιάδες άνθρωποι επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να τιμήσουν αυτούς τους ανθρώπους και όσα συμβολίζουν. Δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!