Κύριε Τατσόπουλε,

Διάβασα το σχόλιό σου στο Facebook με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και σκέφτηκα να απαντήσω. Επειδή, μάλιστα, δεν θέλω το σχόλιό σου να χάσει τίποτα από την κακεντρέχεια που το διαπερνά, το μεταφέρω ολόκληρο. Έγραψες λοιπόν:

«Αλέξη μου, μερικά πρόχειρα μαθήματα Ιστορίας, έτσι στα πεταχτά, γιατί αν είναι να μάθεις Ιστορία από τον μέντορά σου τον Φλαμπουράρη, που έβγαλε τις προάλλες τους Πολωνούς συμμάχους με τους Ναζιστές, πρόκοψες -και, αλίμονο, τώρα πια, θα προκόψουμε κι εμείς μαζί σου. ΄Εγραψες σήμερα ότι κατέθεσες στεφάνι στο Κρεμλίνο “για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί ο Ολοκληρωτισμός”. Μάλιστα. Άκου αγόρι μου, μεγάλο παιδί είσαι πια, σαραντάρισες, έγινες πρωθυπουργός, τέτοιες μαλακίες δεν γίνεται να τις πετάς στα ξεκούδουνα, γιατί τις παίρνουν και τα διεθνή πρακτορεία και μας βγάζουν βούκινο σε όλο τον πλανήτη. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα σαλάτα μέσα στο κεφάλι σου. Ο σοβιετικός στρατός πολέμησε το Ναζισμό -και μάλιστα όχι από την αρχή, όχι από το 1939, τουναντίον, το 1939, μήνα Σεπτέμβριο, τα έκανε πλακάκια με τη Βέρμαχτ και μοίρασαν σε δυο φέτες την Πολωνία του Φλαμπουράρη. Πολέμησε το Ναζισμό από το 1941, μήνα Ιούνιο -αυτό, δεν μπορεί, σίγουρα το έχεις ακουστά. Ο σοβιετικός στρατός έχυσε ποταμούς αίματος εναντίον του Ναζισμού. Όχι όμως -πρόσεχε, στο σημείο αυτό, συγκεντρώσου- εναντίον του Ολοκληρωτισμού. Ο σοβιετικός στρατός ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τον Ολοκληρωτισμό. Υπηρετούσε το σταλινικό καθεστώς, ένα από τα πιο αδυσώπητα ολοκληρωτικά καθεστώτα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Είπαμε. Δεν είσαι κανένας φλούφλης γυμνασιόπαις πλέον να κάνεις κοπάνες από το μάθημα. Είσαι ο πρωθυπουργός. Και μας εκθέτεις, ρε φίλε. Μας εκθέτεις ανεπανόρθωτα. Με την αγάπη μου».

 

Κύριε Τατσόπουλε,

Τα σχόλιά σου για «τον ολοκληρωτισμό», στον οποίο αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός, όταν κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία, είναι μικρόψυχα, χωρίς βάθος και μακριά από την ουσία.

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα σχολίασαν όλα τα διεθνή Μέσα με δέος, θετικά ή αρνητικά. Αυτή του η πράξη αψηφά τις προσταγές-διαταγές της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Έχουμε για πρώτη φορά στην Νεότερη Ιστορία, έναν πρωθυπουργό που μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι, που παίρνει σημαντικές για την Ελλάδα πρωτοβουλίες, τολμά να πάει στη Ρωσία, τολμά να θέσει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια έναντι των εταίρων, και ναι, είναι απλός, ταπεινός και νέος.

Κανένας από τους σοβαρούς εχθρούς της χώρας και του πρωθυπουργού δεν εστίασε σε αυτή του τη φράση… σε αυτήν όμως εστίασες εσύ. Γιατί άραγε; Ποια συμφέροντα εξυπηρετείς; Καθώς δεν βρίσκω καθόλου τυχαία την τόσο κακόβουλη και υποτιμητική σου κριτική…

 

Αντρέα Δημητρίου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!