Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έκοψε τα οδοιπορικά των κληρωτών. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη.

Βίαιο τέλος ακόμη και στην πιο απλή ικανοποίηση, αυτή της δυνατότητας αντίστροφης καταμέτρησης των ημερών, μέχρι τη στιγμή της απόλυσης από τον ελληνικό στρατό, έβαλαν ο δικομματισμός και μνημόνιο, στην Ελλάδα του ΔΝΤ.
Αυτή τη μοναδική ενθαρρυντική διαδικασία, μέχρι τη μέρα που ο φαντάρος θα πετάξει τα «χακί» και τις αρβύλες από πάνω του, στερούνται πλέον αρκετοί στρατιώτες, αφού η εξαθλίωση των οικογενειών τους παράλληλα με την περικοπή των οδοιπορικών, αναγκάζει τους φαντάρους που έχουν απολυθεί να παραμένουν στα ελληνικά στρατόπεδα, μη έχοντας την δυνατότητα να πληρώσουν ένα εισιτήριο για την επιστροφή τους στο σπίτι!
Η είδηση δεν είναι μονάχα συγκλονιστική αλλά κυρίως θλιβερή και ένα από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά περιγράφεται στην τοπική εφημερίδα του Πύργου Ηλείας, «Πατρίς» με τίτλο «Ξεμένουν στα στρατόπεδα».
Στο δημοσίευμα φιλοξενείται και δήλωση ενός πατέρα στρατιώτη ο οποίος εξομολογείται την αδυναμία του να φέρει πίσω στην οικογένεια τον ήδη απολυμένο από τον στρατό γιο του: «Άποροι φαντάροι που ολοκληρώνουν τη θητεία τους αναγκάζονται να φιλοξενηθούν επί μέρες στο στρατόπεδο που υπηρέτησαν, επειδή δεν έχουν χρήματα ούτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους!
Όπως κατήγγειλε άπορος και απελπισμένος πατέρας φαντάρου, διοικητής στρατοπέδου στα σύνορα, στον οποίο απευθύνθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει ο γιος τους στο σπίτι, του απάντησε “δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μου. Η εντολή από το ΓΕΣ είναι ρητή. Καμιά συνδρομή στα οδοιπορικά των στρατιωτών”.
Εκατοντάδες είναι οι φαντάροι που δε βγαίνουν από τα στρατόπεδα τις ημέρες που έχουν άδεια, διότι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ, ενώ και τα συσσίτια στον Στρατό καλά κρατούν.
Είναι τα ίδια παλικάρια που θα κληθούν να πολεμήσουν όταν τεθεί σε κίνδυνο, μια χώρα που τους εξευτελίζει και τους εξαθλιώνει με αυτόν τον τρόπο».
Τα συγκεκριμένα περιστατικά, εικόνα της εξαθλιωμένης κοινωνίας μας, αυξάνονται καθημερινά. Και όσο η πολιτική του μνημονίου πλήττει ακόμη περισσότερες οικογένειες, τόσο περισσότεροι στρατιώτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Όσο σκληρό και αν ακούγεται, οι άπορες οικογένειες, οι άνεργοι γονείς που κρύβουν το πρόσωπό τους για να μην γίνουν αντιληπτοί ενώ περιμένουν στην ουρά για ένα συσσίτιο, εκτός από τα βασικά για τη διαβίωσή τους, θα στερούνται πλέον και τα ίδια τα παιδιά τους…
«Είναι υποχρέωση των Επιτελείων και ιδιαιτέρα του ΓΕΣ να καλύψει κάθε έξοδο των μετακινήσεων, κατά τη διάρκεια της θητείας και στο τέλος αυτής, καθώς στέλνει να υπηρετήσουν στις απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου, δεκάδες χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, που πλήττονται περισσότερο από τα αντεργατικά μέτρα και τη φορομπηξία», σχολιάζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος σημειώνοντας πως «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποκαλυπτική για το που έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας τα Μνημόνια Ε.Ε-ΔΝΤ και η άγρια ταξική πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ενώ τα μνημονιακά κόμματα με θράσος εκβιάζουν μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τη Μέρκελ και όλα αυτά τα εγχώρια και διεθνή ερπετά-τράπεζες, τοκογλύφοι, εφοπλιστές- για να υφαρπάξουν την ψήφο μας και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!