Εντατική προετοιμασία για το κοινωνικό περιβάλλον που θα ζήσουν στη ΔΝΤ εποχή, μετά την απόλυσή τους, βιώνουν οι στρατιώτες στο 180 ΜΚΒ – Δ΄ Πυροβολαρχίας της Ριτσώνας, «προσφορά» της σημερινής Κυβέρνησης.

Άλλοτε χωρίς φαγητό ή με κονσέρβες για να δαμάσουν την πείνα τους, δίχως καύσιμα για τη θέρμανσή τους και χωρίς ζεστό νερό για μπάνιο, είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να υπηρετούν τη θητεία τους οι φαντάροι στο φυλάκιο που επανδρώνει τη μονάδα, ως άλλοι άστεγοι, φτάνοντας στο σημείο τους ίδιους τους γονείς να καταγγέλλουν την αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου και του διοικητή.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, τις οποίες δημοσιεύει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Στρατευμένων Σπάρτακος, η τροφοδοσία των στρατιωτών στο φυλάκιο δεν επαρκεί αφού στέλνονται 20 ή 22 μερίδες για τους 27 στρατιώτες που βρίσκονται στο φυλάκιο.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι υπηρετούντες φαντάροι της Ριτσώνας, για δύο απογεύματα σε διάστημα μίας εβδομάδας, στάλθηκαν κονσέρβες για τροφή αντί για μερίδες φαγητού!
«Ο παραλογισμός απογειώνεται αφού οι φαντάροι αδυνατούν να προμηθευτούν τρόφιμα από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Αν σε άλλες μονάδες το ΚΨΜ αποτελεί μια διέξοδο ώστε να προμηθευτείς κάτι για να καλύψεις τη πείνα σου, στη συγκεκριμένη μονάδα το ΚΨΜ είναι διαλυμένο και αδυνατεί στο να αποτελέσει εναλλακτική πηγή τροφίμων για τους φαντάρους» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο Σπάρτακος.
Επιπροσθέτως, τη στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για τους εξοπλισμούς της χώρας, οι στρατιώτες δεν έχουν καύσιμα για τη θέρμανσή τους, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, ούτε καν ζεστό νερό για μπάνιο, στερώντας τους βασικά στοιχεία υγιεινής για 4-5 μέρες.
Σ’ αυτό το απάνθρωπο περιβάλλον έρχεται να προστεθεί και η άδικη μεταχείριση στον τρόπο διαχείρισης των υπηρεσιών από το διοικητή του στρατοπέδου, ο οποίος, υπακούοντας στις πιέσεις των ημετέρων, στερεί εξόδους από την πλειοψηφία των στρατιωτών, τακτοποιώντας στη θέση τους αυτούς που ορίζει το πολιτικό ή το στρατιωτικό βύσμα.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!