Εκθέσεις

Έως Τετάρτη 7/12
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της προβολής των Συλλογών της Πινακοθήκης του Δήμου, παρουσιάζει διακόσια έργα ζωγράφων που καταγράφουν, αντιπροσωπευτικά, την πορεία από τον Ακαδημαϊσμό του Μονάχου έως τις σύγχρονες αναζητήσεις. Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο. Ώρες λειτουργίας: Τρ.- Σάβ.: 10:00-14:00 & 17:00-21:00, Κυρ.: 10:00-14:00.

Έως Πέμπτη 15/12
Στην τέταρτη ατομική του έκθεση με τίτλο Κάποιος με φώναξε Sebastian, ο Guram Chachanidze παρουσιάζει ένα τρίπτυχο φωτογραφικό έργο με εφαλτήριο τα γεγονότα της Αθήνας το 2008. Δανειζόμενος από το βιβλίο τού Bertolt Brecht Leben des Galilei (Η ζωή του Γαλιλαίου), τη φράση του Γαλιλαίου «Αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες», ερευνά την έννοια του ηρωισμού, την ύπαρξη ηρώων στην ιστορία και την έλλειψή τους στο σύγχρονο κόσμο. Στο Rooster,  Αγίας Ειρήνης 4, Πλατεία Μοναστηρακίου, 210-3224410.

Έως Πέμπτη 15/12
Έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από πενήντα χώρες, οι φωτογράφοι Simon Sticker και Σταύρος Μακρής στην έκθεση με τίτλο People αποτυπώνουν διαδρομές σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας μέσα από τα πρόσωπα των κατοίκων τους. Στο bar I.P.P.O , Θησέως 11, Σύνταγμα.

Θέατρο

Κυριακή 4/12
Ο λόγος της Hαnnah Arendt, πάντα σύγχρονος και επίκαιρος, ζωντανεύει ξανά με το θεατρικό έργο Το Μυστικό της Hannah. Το άγαλμα ενός delivery boy και μια καθαρίστρια συνομιλούν, μέσα σε τριάντα λεπτά, για τις καθημερινές ανάγκες, το μόχθο και την ανατροπή, υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας γκιλοτίνας Σανέλ, στην -κλειστή για το κοινό- αίθουσα ενός μουσείου. Στις 21:30, στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, 211-4000863.

Σάββατο 3 & Κυριακή 4/12
Δεσποινίς Τζούλια. Μια φρέσκια ματιά πάνω σ’ ένα από τα γνωστότερα και πιο χαρακτηριστικά έργα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, που αναφέρεται στη διαμάχη των δύο φύλων για την κυριαρχία η οποία εντείνεται μέσα από τη σύγκρουση των αντίθετων κοινωνικών τάξεων. Στις 19:00, στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «Δήλος», Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 210-5203562.

Διάφορα

Δευτέρα 5/12
Υπό τη σκιά της κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών που βίωσαν πρόσφατα η Αθήνα και το Λονδίνο, ο πολιτιστικός συντάκτης των Financial Times Peter Aspden και οι συγγραφείς Alex Preston, James Miller, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κάλλια Παπαδάκη συζητούν με το κοινό για τα επίκαιρα αυτά ζητήματα μέσα από τη σκοπιά του συγγραφέα-δημοσιογράφου. Στο Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30.

Μουσική

Δευτέρα 5/12
Η εταιρία ΟΓΔΟΟ ΕΠΕ παρουσιάζει την ιστοσελίδα της www.ogdoo.gr καθώς και την πρώτη της δισκογραφική δουλειά Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό με την Σοφία Παπάζογλου, σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Νίκου Αναγνωστάκη. Θα μιλήσουν: Λευτέρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Μπαλαχούτης. Θα παρουσιαστούν ζωντανά κομμάτια από το CD. Στις 19:30 στον Iανό, Σταδίου 24.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!