Η άρχουσα τάξη διεθνώς κερδίζει με δυο γκολ από τα αποδυτήρια, πετυχαίνει το νταμπλ, μονά-ζυγά δικά της.

Με τον εκφυλισμό των αστικών δημοκρατιών κατήργησε τα δίπολα ρεπουμπλικάνων-δημοκρατικών, δεξιών-αριστερών (που άλλωστε ήταν συγκοινωνούντα δοχεία) και τα αντικατέστησε με το δίπολο σύστημα-αντισύστημα (ακόμα πιο συγκοινωνούντα δοχεία).

 

Το σύστημα επισείει το αντισύστημα ως άλλο σκιάχτρο, έτσι στη Γαλλία, λόγου χάριν, προκειμένου να μη βγει η Λεπέν, υπερψηφίζεται ο Μακρόν και στη συνέχεια κυβερνά ως άλλη Λεπέν – η Γαλλία είναι σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης πολλά χρόνια τώρα και, εν πολλοίς, κυβερνάται με προεδρικά διατάγματα.

Αν, παρ’ ελπίδα (;) το κόλπο δεν πιάσει, το αντισύστημα παίρνει τη διακυβέρνηση (Μελόνι, Σαβίνι), «εξημερώνεται» αμέσως και κυβερνά ως άλλο σύστημα.

Έτσι, η παγκόσμια άρχουσα τάξη (Σύστημα Σβαμπ) έχει βάλει τους λαούς ανάμεσα σε δύο μυλόπετρες (σύστημα-αντισύστημα) και τους αλέθει.

***

Στην Αργεντινή, εξουθενωμένος ο λαός με τις εναλλάξ κυβερνήσεις της Δεξιάς και των Περονιστών (εξημερωμένων, ως σοσιαλδημοκρατών πλέον) έχοντας ήδη βιώσει τρεις κρίσεις (και κρίσεις μέσα στις κρίσεις) το έριξε στην τρέλα και ψήφισε τον el Loco, τον τρελό.

………..

Γιατί «τρελάθηκαν» οι Αργεντίνοι; Από τη φτώχεια, την απελπισία, την αποξένωση και την προπαγάνδα.

Γιατί el Loco; Διότι η Αριστερά εν πολλοίς ενσωματώθηκε (ή κατέρρευσε) και, επί χρόνια, έπαιξε εναντίον του λαού (των λαών) το παιχνίδι της εξουσίας.

 

Όμως, αν πάμε παραμέσα στα πράγματα σε τι πραγματικά διαφέρει ο Χαβιέρ Μιλέι από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, όταν ο Σούνακ αποκαλύπτεται να έχει πει ότι δεν μπορούσε η Βρετανία να μπει σε δεύτερο λοκντάουν (κι ας πέθαιναν χιλιάδες Βρετανοί) διότι το οικονομικό κόστος θα ήταν μεγάλο!

Τι είδους τέρας (συστημικό βεβαίως-βεβαίως) ήταν η Ολμπράιτ όταν δήλωνε ότι «άξιζε τον κόπο να πεθάνουν χιλιάδες παιδιά, προκειμένου το Ιράκ να γίνει… δημοκρατία»!

Δεν είναι συστημικά τα τέρατα του Ισραήλ που προχωρούν σε Γενοκτονία των Παλαιστινίων;

Οι «αντισυστημικοί» φασίστες της Ουκρανίας δεν είναι τώρα στη συστημική κυβέρνηση του Ζελένσκι, τον οποίον η συστημική Δύση προστατεύει και χρησιμοποιεί;

Πόσο χειρότερη από την Αργεντινό el Loco είναι στην πραγματικότητα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν επιτρέπει τη διασπορά μεταλλαγμένων σπόρων (Μονσάντο-Μπάγιερ) στην Ευρώπη; Όταν εγκρίνει τη σφαγή των Παλαιστινίων; Όταν επιδιώκει τη διάλυση της Ρωσίας;

Λέγαμε το 2015 ότι η Γερμανία είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης (διότι, λόγω των Μνημονίων που επέβαλε, την «ψάξαμε»). Η Γερμανία λοιπόν είναι «θεσμικώς διεφθαρμένη», αυτό είναι κοινό μυστικό. Διαφθορά σε «Κοινή Θέα» – τα λέει ο γερμανικός Τύπος.

Τι αποκαλύφθηκε λοιπόν μόλις προ ολίγων ημερών; Ότι η Γερμανία κρατά διπλά βιβλία σαν κοινός απατεώνας! Έχει καβατζώσει 700 δισ. ευρώ (δηλαδή τέσσερις ελληνικούς προϋπολογισμούς) στο πλάι, ενώ ταυτοχρόνως η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση των τριών καμπαλέρος, Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και Φιλελεύθερων, αρνείται να πληρώσει τα 60 δισ. που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπουργείων! Όπερ; Νέες μειώσεις μισθών ή νέοι φόροι. Ούτε οι φεουδάρχες στον Μεσαίωνα δεν ήταν τόσο ασύδοτοι (και ηλίθιοι).

Όμως ο Μεσαίωνας έχει εξαπλωθεί παντού, όταν ένας Έλληνας εργαζόμενος, λόγου χάριν, χρειάζεται το 70%-80% του πενιχρού εισοδήματός του για να πληρώσει το νοίκι!

Τρέλα;

Τρέλα!

Αλλά τρέλα με οπαδούς. Διότι όπως έλεγε ο Χάξλεϊ, «στο μέλλον (που τώρα πια έχει έρθει) οι άνθρωποι δεν θα είναι δούλοι, θα θέλουν να είναι δούλοι».

…………..

Πλην όμως, το 1821 όλα τα σκέπαζε η μεταναπολεόντεια Τυραννία της Ιεράς Συμμαχίας. Δεν κουνιόταν φύλλο. Κι όπως είπε ο Κολοκοτρώνης «η Επανάσταση ήταν μια τρέλα, κι αν δεν ήμασταν τρελοί δεν θα την κάναμε». Άλλη τρέλα αυτή! Ιερή! Η Επανάσταση έγινε! Και πέτυχε (κι ας έμεινε ατελής). Και είκοσι χρόνια μετά, το 1848, ξεσηκώθηκε όλη η Ευρώπη εναντίον των τυράννων της.

Με έναν λόγο το δίπολο σύστημα-αντισύστημα με το οποίο η σύγχρονη Τυραννία αλέθει τους λαούς, θα ρηγματωθεί ή θα καταρρεύσει όταν οι λαοί θα πάψουν να διαλέγουν τρέλα (Μπάιντεν ή Τραμπ, Ντράγκι ή Μελόνι) και καταφύγουν στην ιερή τρέλα της εξέγερσης…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
22•XI•2023

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!