Το παρακρατικό τους έργο συνεχίζουν οι «άγνωστες ομάδες» τραμπούκων που δρουν υπό την ανοχή της αστυνομίας στον Δήμο της Αθήνας, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν μία γυναίκα απεργό πείνας από το Ιράν.

Θύμα της επίθεσης έπεσε η Μαντάνα Νατνεσνιά, Ιρανή δημοσιογράφος που έχει ράψει το στόμα της και βρίσκεται ήδη στην εικοστή τέταρτη μέρα απεργίας πείνας. Το περιστατικό της βίας εξελίχθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν η Νατνεσνιά αποφάσισε να πάει στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγό της για να κάνει μπάνιο και να αλλάξει ρούχα. Εκεί, σε ένα ακόμη σχεδιασμένο χτύπημα, οι «άγνωστοι» της είχαν στήσει καρτέρι με αποτέλεσμα να την εντοπίσουν και να τη χτυπήσουν σοβαρά στην πλάτη και το πρόσωπο καταστρέφοντας ακόμη και τα γυαλιά της. Η ίδια μαζί με τον άντρα της ξέφυγαν τελικά, όταν μια περαστικός άρχισε να φωνάζει βλέποντας τον ξυλοδαρμό. Πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των απεργών πείνας μετά τη ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού στις 30 Οκτωβρίου.
«Δεν γνωρίζουμε ποιοι όπλισαν τον σύγχρονο Γκοτζαμάνη να επιτεθεί στη Μάντανα. Ένοχη, όμως, γι’ αυτές τις επιθέσεις είναι η ίδια η κυβέρνηση που στοχοποιεί τους πρόσφυγες. Την ώρα που μιλάει για κατάχρηση στη διεκδίκηση του δικαιώματος στο άσυλο έχει πετσοκόψει τα ποσοστά παροχής του, ενώ για ανθρώπους που πραγματικά κινδυνεύουν με τη δράση τους κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Ιράν παρέχει ανθρωπιστική επικουρική κάλυψη, κάτι που εξάλλου δε ζητούν. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να παζαρεύει το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο με την ίδια την αντοχή των απεργών πείνας με τα ραμμένα στόματα, με την ίδια τη ζωή των ιρανών προσφύγων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στην Ελλάδα καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της και να δικαιώσει τους απεργούς προσφέροντάς τους άσυλο στην Ελλάδα.
Λ.Σ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!