Παρασκευή 5 – Κυριακή 7/8 Άγ. Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο.

Η Εταιρεία «Πήλιον Ορος» και ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος «Κένταυρος» διοργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθεί σε χώρους του Αγίου Γεωργίου και στην Άνω Γατζέα με τίτλο: «Μύθοι και παραμύθια στου Κένταυρου τη ράχη 2011» στις 5, 6 και 7 Αυγούστου. Πρόκειται για μια μικρή γιορτή που θα αποτελείται από τρία πρωινά εισαγωγικά εργαστήρια για την τέχνη της προφορικής αφήγησης και έξι παραστάσεις αφήγησης ιστοριών, από την προφορική λαϊκή παραμυθιακή παράδοση και τη μυθολογία οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικους. Καλεσμένοι είναι οι παραμυθούδες Ανθή Θάνου και Μάνια Μαράτου καθώς και ο Αϊγιωργίτης αφηγητής της διασποράς, Δημήτρης Β. Προύσαλης, που θα μοιραστούν ιστορίες απ’ τις άκρες του κόσμου σε φιλόξενες αυλές μουσείων και αρχοντικών, σε αυλόγυρους εκκλησιών, αλλά και σε ατμοσφαιρικές κρήνες.
Στη φιλόξενη αγκαλιά του Αϊ- Γιώργη Πηλίου, αυτήν την όμορφη γωνιά του βουνού των Κενταύρων, βρήκαν μέρος να φωλιάσουν οι ιστορίες, οι μύθοι και τα λαϊκά παραμύθια για τρεις ολόκληρες μέρες. Τα παραμύθια που έφυγαν απ’ την αγκάλη των γιαγιάδων και των παππούδων του χτες και γίνονται προφορικό υλικό που κουβαλάνε με σεβασμό και μεράκι οι αφηγητές του σήμερα. Λόγια των ανθρώπων, από τις άκρες του κόσμου και τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής, για να ψυχαγωγούμαστε αλλά και να συμβουλευόμαστε, λόγια σοφίας και αλήθειας κρυμμένα κάτω από μεγάλα ψέματα για να φτάσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους.
Τρεις μέρες μύθοι των λαών και των τόπων, λαϊκά παραμύθια και ιστορίες που γίνονται ταξίδια και καράβια μαζί, από τότε που όλα τα φανταστικά και τα απίθανα μπορούσαν να συμβούν, για να φωτίσουμε το σήμερα και ν’ ανοίξουμε δρόμους στο αύριο. Εργαστήρια στην τέχνη της αφήγησης για ανήσυχα πνεύματα, αφηγήσεις για μικρούς αναζητητές και ενήλικες ονειροπόλους για όλους όσους αγαπούν τα λόγια που είναι τα παιδιά πολλών ανθρώπων. Η είσοδος στις αφηγήσεις είναι ελεύθερη, η συμμετοχή στα εργαστήρια γίνεται μετά από επικοινωνία στο τηλέφωνο 6945-906008.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!