Συναυλίες

Έναρξη στις 22:00

Παρασκευή 01/07

EleKtroBalKana
dub καρσιλαμάδες, techno τσιφτετέλια, trip hop καλαματιανά live από τους EleKtroBalKana!

Μελίνα Ασλανίδου
Ένα μουσικό ταξίδι με τη δυνατή ερμηνεία της Μελίνας. Οι μεγάλες επιτυχίες της μπλέκονται έντεχνα με παλιά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, όπως Νικολόπουλος, Καλδάρας, Κουγιουμτζής, Βαρδής… σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες από το χθες και το σήμερα. Η Μελίνα Ασλανίδου έχει ήδη κατακτήσει τη θέση της στο λαϊκό τραγούδι!

Χαΐνηδες
Χαΐνης: Αντάρτης, φυγόδικος αλλά για επαναστατικούς λόγους. Πλούσια ενορχήστρωση, εκρηκτικά ηχοχρώματα, πάθος και μεράκι. Για άλλη μια χρονιά στο Resistance Festival.

Σάββατο 02/07

Ital Light
Mπάντα αφρο-τζαμαϊκάνικης μουσικής, με πολύ θετική ενέργεια και… χωρίς σύνορα!

Cabaret Balkan
Η μοναδική και εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενη παρέα έξι μουσικών που ξεσηκώνουν το κοινό όπου εμφανίζονται, με την απερίγραπτη βαλκανική προσέγγιση σε γνωστά κομμάτια, ελληνικά και ξένα.

Maraveyas Ilegál
(guest Πάνος Μουζουράκης)
Τραγουδοποιός και πολυοργανίστας που αναδεικνύει τους παραδοσιακούς ήχους της μεσογειακής Ευρώπης, ο Μαραβέγιας ερμηνεύει τραγούδια στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά. Η μουσική του Κωστή Μαραβέγια ακροβατεί ανάμεσα σε μεσογειακές και βαλκανικές αναφορές, με πλούσιες ενορχηστρώσεις και jazz και bossa nova στοιχεία. Στο Resistance Festival, για λίγα κομμάτια, θα βγει μαζί του στη σκηνή και ο Πάνος Μουζουράκης για ένα μοναδικό ντουέτο!

Κυριακή 03/07

The Swing Shoes + Sugahspank!
Sugahspank! Η μαύρη Πειραιώτισσα (όπως είθισται να τη χαρακτηρίζουν), σίγουρα μία απόλυτη performer on stage… Swing Shoes, μια ανήσυχη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt, Duke Ellington, Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και παραδοσιακής jazz σκηνής.

Red Snapper
Η βρετανική μπάντα έκανε αίσθηση από το 1996 με το καταπληκτικό «Prince Blimey».
Οι Richard Thair, Ali Friend και David Ayers, με την προϋπηρεσία τους στην jazz αλλά και τη διάθεσή τους να πειραματιστούν με νέα στοιχεία, από funk μέχρι trip-hop, έφτιαξαν ένα ιδιαίτερο ήχο.
Οι χορευτικότερες δομές του επόμενου δίσκου τους, τους εντάσσουν και στα ευρύτερα όρια της dance-electronica κουλτούρας, όπως επιβεβαιώνει και η περιοδεία τους με τους Prodigy.
Οι κατευθύνσεις τους συνεχώς μεταλλάσσονται, αναζητώντας πια ακόμη και afrobeat μονοπάτια. Ο τελευταίος τους δίσκος «Κey» θεωρείται από πολλούς ο πιο δυναμικός και ανατρεπτικός.

* Επιπλέον:
Κάθε μέρα λαϊκή σκηνή με ρεμπέτικα και λαϊκά μέχρι αργά!

Εκθέσεις:

• 140 χρόνια από
την Παρισινή Κομμούνα
•  Κινήματα αντίστασης απ’ όλον τον κόσμο

Ακόμη:
•  Ταινίες μικρού μήκους, θέατρο δρόμου, εκθέσεις, δρώμενα
•  Σύντομες ενημερώσεις από τις οργανώσεις και τα κινήματα του εξωτερικού
•  Κάθε μέρα από τις 19:00, παιδότοπος με μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες

www.resistancefestival.gr
Διοργάνωση: KOE
Στάση Μετρό Κεραμεικός, λεωφορεία 856, 813
Τιμή 6 €

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!