Αγαπητοί αναγνώστες,

 

Όπως θα έχετε παρατηρήσει ο Δρόμος κάνει μια συστηματική προσπάθεια να ανταποκριθεί στην έκδοση και κυκλοφορία, ενός σοβαρού, προβληματισμένου εβδομαδιαίου εντύπου με ορισμένες προδιαγραφές. Αυτές αφορούν την ποιότητα, την ενημέρωση, τον διάλογο, την αισθητική, τον πολιτισμό που πρέπει να υπηρετεί και να αποπνέει ένα σύγχρονο προοδευτικό έντυπο.

Γνωρίζετε καλά ότι αυτό δεν είναι διόλου εύκολο και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που συναντάτε κι εσείς ζώντας σε μια χώρα και σε μα κοινωνία που βιώνει τεράστια υποβάθμιση (ανάλογη με τις καταστροφές που προκαλεί ένας πόλεμος).

Θα επιμείνουμε να απαντάμε με μεγαλύτερο πείσμα και προσπάθεια σε αυτήν την υποβάθμιση, τονίζοντας τη σημασία ενός ανοικτού, συμμετοχικού και ενδιαφέροντος εγχειρήματος, του Δρόμου.

Από το παρόν φύλλο -και κάθε μήνα- το ένθετο Νόστιμον Ήμαρ με την μορφή 16σέλιδου θα κοσμεί τον Δρόμο (48 σελίδες), αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι δυνατή η συνεργασία και κοινή πορεία ανθρώπων και συλλογικοτήτων με διαφορετική διαδρομή και με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία και την ιδιαιτερότητά τους. Η ανοικτότητα δεν φτάνει να διακηρύσσεται απλά, πρέπει να εφαρμόζεται κιόλας. Άρα η πρόσκληση για ανάλογες συνεργασίες παραμένει σε ισχύ.

Μία βδομαδιάτικη εφημερίδα, αλλά και ποικίλες δραστηριότητες που «κινούνται» παράλληλα, όπως το site της εφημερίδας, οι πρωτοβουλίες που παίρνει, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει, καθώς και τα φεστιβάλ, απαιτούν ανθρώπινη εθελοντική προσφορά και χρήματα για να υλοποιηθούν. Χρήματα που δεν προκύπτουν από χορηγούς ή διαφημίσεις. Μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει –σε μεγάλο βαθμό χάρη στην στήριξή σας- αλλά για να συνεχίσουμε πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε ορισμένα πράγματα και θέλουμε να σας τα εκθέσουμε.

Είναι απαραίτητο να διευρυνθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ενεργοποιείται στο σχεδιασμό, την παραγωγή, τη συγγραφή, την κυκλοφορία της εφημερίδας. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα διάχυτο δυναμικό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πολλές από τις ιδιαίτερες φάσεις του εγχειρήματος.

Είναι επίσης αναγκαίο να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της εφημερίδας. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν την γνωρίζει καν. Σε ολόκληρη την χώρα δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν τον Δρόμο. Στο επίπεδο αυτό οι αναγνώστες και οι φίλοι του Δρόμου μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα.

Ξεκινώντας από την καλή κουβέντα για την εφημερίδα και προτείνοντας σε γνωστούς και φίλους να την γνωρίσουν. Όσο μας αφορά, θεωρούμε πως παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας, παράγουμε ένα αξιοπρεπές έντυπο που σέβεται τον εαυτό του και προσπαθεί να συμβάλλει στην διέξοδο και τον προσανατολισμό σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Δεν χρησιμοποιούμε τον αναγνώστη, προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία σχέση σεβασμού. Στην παρούσα φάση είναι ζωτικής σημασίας να αυξηθεί η κυκλοφορία του Δρόμου για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι και η οικονομική του επιβίωση.

Βασισμένοι στην πείρα που έχουμε αποκτήσει, στις «εξετάσεις» που έχουμε δώσει εδώ και χρόνια, στη σχέση που έχουμε οικοδομήσει μ’ εσάς, τους φίλους και αναγνώστες του Δρόμου, σας ζητάμε να μας στηρίξετε όπως μπορείτε, πιο ενεργητικά και να πάρετε όσοι θέλετε μέρος στο εγχείρημα με τρόπους που θα βρούμε από κοινού.

Το μέιλ και τα τηλέφωνα της εφημερίδας είναι ανοικτά, περιμένουν τις υποδείξεις και προτάσεις σας.

Ο διάλογος με τους αναγνώστες και φίλους του Δρόμου είναι αναγκαίος γι’ αυτό και υποσχόμαστε ότι θα βρούμε τρόπους να γίνει πιο συστηματικός.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!