Ακροδεξιές οργανώσεις, ΛΑΟΣ και Ν.Δ. ζητούν την απελευθέρωση του ρατσιστή τραμπούκου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη.

Σύμπραξη ακροδεξιών οργανώσεων με τον ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ. αποκαλύπτει ο κατάλογος των υπογραφών για την απελευθέρωση του εκδότη-δημοσιογράφου εθνικιστικών-ακροδεξιών εντύπων Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος συνελήφθη και αναγνωρίστηκε για επίθεση μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής σε αντιρατσιστική διαδήλωση επί της οδού Πανόρμου.

Μεταξύ των 200 υπογραφών που έχουν συλλεχθεί, εκτός ολόκληρου του εκδοτικού και δημοσιογραφικού φάσματος της ακροδεξιάς, διαβάζει κανείς τα ονόματα μελών της ρατσιστικής οργάνωσης «Παρεμπόριο-stop» και «αγανακτισμένων πολιτών», χέρι-χέρι με τα ονόματα σύσσωμης της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ (του κόμματος που δεν έχει σχέση με τα άκρα), της νεολαίας του και της φοιτητικής τους παράταξης.
Το μείζον πολιτικό θέμα, ωστόσο, προκύπτει από τις υπογραφές που διακρίνει κανείς από το χώρο της Ν.Δ. οι οποίες ίσως και να προσεγγίζουν σε αριθμό αυτές του ΛΑΟΣ.
Πρώτος και καλύτερος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης (υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ θυμίζουμε).
Ακολουθεί ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, αλλά εκλεγμένος με τη Ν.Δ. και πρώην υπουργός της, Κώστας Κιλτίδης.
Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο συνάδελφός του εκλεγμένος στο Νομό Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγκιας, ο Αλέκος Σπύρου μέλος της Κ.Ε. ΝΔ και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, σήμερα στέλεχος της Κ.Ε. Κώστας Χατζής.
Στη λίστα, από το χώρο της Ν.Δ. διακρίνει κανείς ακόμη τα ονόματα της κας Πηνελόπης Κοντέα, στελέχους της Ν.Δ., του κ. Δημήτρη Ταραζόνα, στελέχους Δ.Ο. Ν.Δ. Βύρωνα, της κας Ευαγγελίας Καλαποθαρέα, μέλους Δημ. Τ.Ο. Ν.Δ. Φαλήρου, του κ. Σάκη Ματσιμάνη , στελέχους Β1 ΝΟΔΕ ΝΔ και της κας Χριστίνας Σιδέρη, τομεάρχη Β3 Ν..Δ, γνωστή για τη δράση της εναντίον των μεταναστών και του παπά του Αγίου Παντελεήμονα.  Επίσης, την υπογραφή τους έχουν βάλει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών ΥΠΑ, ο  Νίκος Κακαφώνης, μέλος της ΔΑΚΕ δασκάλων, ο αντιδήμαρχος Λαμίας Γιώργος Σαγιάς και ο συνάδελφός του από την Γλυφάδα  Νίκος Λεβετσοβίτης.
Ξεχωρίζουν, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, που έχει διατελέσει βουλευτής και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο γραφικός πανελίστας μεσημεριανών κουτσομπολίστικων εκπομπών και μέλος του ΛΑΟΣ, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοινωνικής Φιλολογίας, Έφη Κομπογιάννη και ο «έλλην του εξωτερικού» όπως ακριβώς υπογράφει, Μάρκου Χριστοδολου.
Αναφορικά με τον  Τάσο Χατζηπαράσχου, το όνομα του οποίου διακρίνεται ανάμεσα τη λίστα ως μέλος της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ, ο ίδιος έχει διαγραφεί από το κόμμα, σύμφωνα με απόφαση που έχει ληφθεί από τις αρχές του Μάρτη.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!