Βουλευτής της Ν.Δ. θα είναι ο Θ. Φορτσάκης από την επομένη των εκλογών. Εκτός κι αν η Ν.Δ. δεν καταφέρει να εκλέξει ούτε τον πρώτο του ψηφοδελτίου Επικρατείας της. Θα παραμείνει ο ίδιος λοιπόν στην πολιτική επικαιρότητα, ώστε να εξακολουθήσει να δείχνει το αυταρχικό «έξω από ‘δω» και να συνεχίσει να υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο των εργολάβων, των ΜΑΤ και των σεκιουριτάδων. Η… ομάδα του στο πανεπιστήμιο διαφώνησε γιατί, λέει, η υποψηφιότητά του αντιβαίνει «στην εξαρχής κοινή γραμμή της πρυτανικής μας ομάδας να κινηθεί σταθερά υπεράνω κομμάτων με προσήλωση στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του ΕΚΠΑ».

Δεν ξέρω γιατί δυσφορεί η «ομάδα»: επειδή θα χάσει τον αρχηγό ή επειδή φοβάται ότι δεν θα ξαναδεί τις αλησμόνητες παραστάσεις αυταρχισμού; Η «πρυτανική ομάδα», πάντως, διακηρύσσει ότι «Πιστοί στο πρόγραμμα αυτό (σ.σ. εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Φορτσάκης) θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε την υλοποίησή του κατά τον ισχύοντα νόμο και την ακαδημαϊκή τάξη».

Ίσως η «ομάδα» να αισθάνθηκε προδομένη από την υποψηφιότητα Φορτσάκη, επειδή στις 8/1/2015 είχε δει την ανακοίνωση της Πρυτανείας ότι «ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνει ότι δεν του έχει γίνει σχετική πρόταση. Αν και μια τέτοια πρόταση προερχόμενη από κόμμα του δημοκρατικού τόξου θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή, ο Πρύτανης έχει εκλεγεί πρόσφατα με μεγάλη πλειοψηφία για να επιτελέσει το σημαντικό έργο της ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης του πρώτου Πανεπιστημίου της Χώρας. Στο έργο αυτό παραμένει προσηλωμένος».

Την επόμενη ακριβώς ημέρα η ανακοίνωση της Πρυτανείας αποσύρθηκε από τους ηλεκτρονικούς φακέλους ανακοινώσεων του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπως αναφέρει η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων, που σημειώνει: «Στους μόλις τέσσερις μήνες που ο κ. Φορτσάκης ηγήθηκε του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει έστω και με έναν διοικητικό υπάλληλο, ότι θα τα καταφέρει με τις μετεγγραφές και υποστήριξε την ιδιωτική πρωτοβουλία στη φύλαξη και την καθαριότητα. Καταφέρθηκε επανειλημμένως εναντίον της “κομματοκρατίας” στα πανεπιστήμια, κλείδωσε τους εργαζόμενους στην Πρυτανεία, απέκλεισε την είσοδο στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, θέλοντας να επιβάλει face control, καθιέρωσε συνεδριάσεις της Συγκλήτου υπό την περιφρούρηση των ΜΑΤ. “Πριν αλέκτορα φωνήσαι”, ο κ. Πρύτανης εγκατέλειψε τις πανεπιστημιακές αίθουσες για να υπηρετήσει τη “νομιμότητα” και την “τάξη” σε εθνικό επίπεδο. Άξιος του βουλευτικού μισθού του!

Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκης κατά την ολιγόμηνη θητεία του δημιούργησε, προσχεδιασμένα, ένα προφίλ τέτοιο που να δικαιολογεί τη θέση του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., σηματοδοτώντας τον τρόπο αντιμετώπισης όσων αντιδρούν στην πολιτική της, όσων αντιστέκονται στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. […] Η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων συνεχίζει τον αγώνα μέχρι την ανατροπή της επαίσχυντης πολιτικής που βίαια προωθούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, υπάκουες στις οδηγίες των καθοδηγητών τους, διεκδικώντας: Κατάργηση των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές στα Πανεπιστήμια».

Αυτή την αποκαθήλωση μάλλον φοβήθηκε η «πρυτανική ομάδα»…

 

Θητεία τυμβωρύχου εκτελεί ο Ιοβόλος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!