Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε πυκνό χρόνο μπέρδεψε τον καγκελάριο Σολτς με τον Μιτεράν,

και είναι πιθανόν ο Πρόεδρος Μπάιντεν να ομιλεί με τους νεκρούς, αλλά ο Σολτς (καλά να ’ναι) δεν είναι ακόμα νεκρός.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Μπάιντεν μπέρδεψε την καγκελάριο Μέρκελ με τον επίσης μακαρίτη Χέλμουτ Κολ («Νεκρικοί Διάλογοι» που θα έλεγε και ο Λουκιανός). Πλην όμως ακάθεκτος συνέχισε ο Πρόεδρος Μπάιντεν, και μπέρδεψε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι με τον Πρόεδρο του Μεξικού, και την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με τα σύνορα του Τέξας!

Πολύ φοβάμαι ότι, εν τέλει, δεν θα πατήσει ο Κιμ το κουμπί, αλλά ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

…………………………………………………………….

Ιδίως αν νομίσει ότι ο Πούτιν είναι γλαδιόλα και το κουμπί φυσαρμόνικα.

Όμως, ποιος είναι απέναντι από τον Πρόεδρο Μπάιντεν; Ο Τραμπ! Ένας κλόουν που ηγείται των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι με τη σειρά τους θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική των Δημοκρατικών καλύτερα,

όπως αποδεικνύει ο Φράχτης στα σύνορα με το Μεξικό, τον οποίον άρχισαν οι Δημοκρατικοί, συνέχισαν οι Ρεπουμπλικάνοι, ξανασυνέχισαν οι Δημοκρατικοί και τώρα συνεχίζουν πάλι οι Ρεπουμπλικάνοι.

……………………………………………………………….

Όμως όταν φτερνίζεται η Αμερική κρυολογεί ο πλανήτης – και σε περιοχές όπως η Ουκρανία ή η Μεσοποταμία κρυολογεί άσχημα.

***

Πλην όμως αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ από πλευράς ηγεσίας και ηγετών, συμβαίνει αναλόγως και στην Ευρώπη. Ο Μπόρις Τζόνσον! Η δύσμοιρη Τρας! Ο ανεκδιήγητος Σούνακ! Ή ηλίθιοι ή απατεώνες, όπως ο Τόνυ Μπλαιρ, που έστησε σχεδόν παγκόσμιο πόλεμο για τα τάχα «χημικά» του Σαντάμ! Η Ωλμπράιτ, για την οποία άξιζε να πεθάνουν 500.000 για να εγκατασταθούν εγκάθετοι στη Βαγδάτη. Ο Μακρόν! Τι είναι ο Μακρόν; Ο «μικρός ραφτάκος» των Ρότσιλντ! (Όπως ήταν κι ο Τσίπρας). Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν! Κάτι σαν να λέμε η Μεγάλη Αικατερίνη απ’ το Μπραχάμι (αν και το Μπραχάμι το έχω σε μεγάλη υπόληψη)! Ο αξιότιμος και οπωσδήποτε εντιμότατος Ζοζέπ Μπορέλ! Τον στέλνεις για τσιγάρα και σου φέρνει τρύπες απ’ τη γραβιέρα. Μπέρμποκ!!! (αρκούν τα θαυμαστικά) Κι όλο το κομισαριάτο της Κομισιόν! Ικανότατοι να καταστρέφουν χώρες – τόσο ηλίθιοι και ανήθικοι δηλαδή που καταδέχονται να είναι μαριονέτες (αλλά ολετήρες), τζουτζέδες (αλλά με παπιόν).

Η Μελόνι! Όπως είπε (και την κάρφωσε) ο αστέρας Σχοινάς: «Η Μελόνι ως πρωθυπουργός είναι ανάχωμα στον λαϊκισμό κι όχι προσάναμμα»! Τόμπολα! Παραδέχονται

δηλαδή οι θεράποντες των ελίτ ότι χρησιμοποιούν την Ακροδεξιά ως φόβητρο (ενώ κυβερνούν ως ακροδεξιοί οι ίδιοι) και στη συνέχεια την απορροφούν. Πόσοι Ολλανδοαυστριακοφιλανδοφλαμανδοί ηγέτες και ηγετίσκοι δεν παίζουν σε αυτό το γαϊτανάκι που ακούει στο όνομα δυτικό πολιτικό σύστημα;

Κι αν αυτά (χονδρικώς) συμβαίνουν με τις ηγεσίες στις ΗΠΑ κι όλη τη Δύση (από την Αργεντινή έως την Πολωνία), τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να φωνάξουμε τον Κασσελάκη για να μας δώσει την απάντηση. Αντί Ανδρέα, ο Γιωργάκης, αντί των φυσιογνωμιών της Αριστεράς, ο Τσίπρας, αντί του Μητσοτάκη πατρός, ο Μητσοτάκης υιός, χωρίς να ξεχνάμε το Σημιταριό που έκανε την Ελλάδα χώρο και την κυβερνά ακόμα υπό τις ντιρεκτίβες του Νταβός (Γονέας 1) και του Σβαμπ (Γονέας 2).

…………………………………………………..

Βεβαίως, καθώς έλεγαν οι αρχαίοι, «έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν». Συνεπώς αν πολλοί από μας είναι έτοιμοι να φάνε έντομα, αν άλλοι πιστεύουν ότι «μαζί τα φάγαμε», αν κάποιοι άλλοι ανατρέφουν τα παιδιά τους με διαφημίσεις ή αν εκτρέφουν τον εαυτό τους με αυταπάτες, ή αν πιστεύουν στο δίκιο των εκατομμυριούχων, τότε όντως έχουμε μια πλειονότητα μειονοτήτων – ξένων μεταξύ τους

που δεν έχουν κανένα από κοινού αίσθημα κοινότητας, τάξεων, έθνους, που, παρά τις αντιθέσεις στο εσωτερικό τους, αποτελούν τον κοινό παρονομαστή της πολιτικής και του πολιτισμού, δηλαδή της πολιτισμένης ύπαρξης που έχει απαιτήσεις από τον εαυτό της και τους άλλους.

……………………………………………………….

Συμβαίνει όμως έτσι, ή φαίνεται ότι συμβαίνει; Κι αν έτσι συμβαίνει, θα συμβαίνει για πάντα; Η ανθρώπινη ιστορία έχει δείξει ότι η ανθρωπότητα βιώνει περιοδικά κύκλους υφέσεων (ενίοτε μακρών) και κύκλους ανατάσεων.

Σε ποιο σημείο της τρέχουσας ύφεσης βρισκόμαστε τώρα, ποιος θα μπορούσε να το πει; Ούτε η… τεχνητή νοημοσύνη!

***

Υ.Γ.: Προς το παρόν πάντως φαίνεται ότι το υπηρετικό προσωπικό των ελίτ κυβερνά τους δουλοπάροικους, εμάς…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
15•II•2024

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!