Ο Μάικ Πομπέο «υπηρέτησε τη θητεία του στα σύνορα με το Σιδηρούν Παραπέτασμα», όπως γράφει ο ίδιος στο βιογραφικό του. Έπειτα ίδρυσε μια «ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας», μετά και μια εταιρεία εξοπλισμού εξόρυξης πετρελαίου. Ύστερα αποφάσισε να υπηρετήσει το μεγάλο αμερικανικό έθνος και με άλλους τρόπους. Δραστηριοποιήθηκε λοιπόν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και εκλέχθηκε στο Κογκρέσο, όπου διέπρεψε: αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε περιβαλλοντική προστασία, στην παροχή κοινωνικής πρόνοιας, στην απαγόρευση της οπλοκατοχής, στη σήμανση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων κ.ο.κ. Επίσης κατέκρινε τους «γραφειοκρατικούς περιορισμούς»(!) στην παρακολούθηση των πολιτών, κατηγόρησε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας ότι είναι… υποχείριο του Ιράν, και υποστήριξε τη συνέχιση των μυστικών φυλακίσεων και βασανιστηρίων για τους «ύποπτους τρομοκρατίας».

Αυτή η λαμπρή προϋπηρεσία αναγνωρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε ο Τραμπ τον διόρισε Διευθυντή της CIA. Στους δυόμιση μήνες που μεσολάβησαν έκτοτε πρόλαβε να επισκεφθεί την Τουρκία (όπου συναντήθηκε με τον Ερντογάν για να «συνεννοηθούν» σχετικά με τη Συρία) και τη Σαουδική Αραβία (όπου παρασημοφόρησε τον διάδοχο του σαουδαραβικού θρόνου για την… «αντιτρομοκρατική» δράση του). Τώρα, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο επισκέψεων σε τέτοιους διεθνώς διακεκριμένους υπερασπιστές του ελεύθερου κόσμου, αποφάσισε να στραφεί στην καταπολέμηση του «εσωτερικού εχθρού». Έτσι επικέντρωσε καταρχήν στον «καταστροφέα των Δυτικών Αξιών» Τζούλιαν Ασάνζ και υποσχέθηκε να συντρίψει τα Wikileaks, τα οποία ονόμασε «εχθρική μη κρατική υπηρεσία πληροφοριών».

Εδώ βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι, καθώς ο Πομπέο (όπως και όλοι οι οπαδοί του Τραμπ) χρησιμοποίησε προεκλογικά τις αποκαλύψεις των Wikileaks για τα κατορθώματα του μηχανισμού του Δημοκρατικού Κόμματος, που έκανε τα πάντα ώστε να διασφαλίσει την υποψηφιότητα της Κλίντον έναντι του Σάντερς – με τα γνωστά αποτελέσματα… «Σας πιάσαμε στα πράσα», πανηγύριζε στο τουίτερ ο Πομπέο, «δείτε τις αποκαλύψεις των Wikileaks»! Το πραγματικό θέμα, ωστόσο, το επεσήμανε ο Ασάνζ: «Αυτός ο παράλογος ορισμός σημαίνει πως όλοι οι σοβαροί ειδησεογραφικοί οργανισμοί είναι “μη-κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών”. Και στόχος της CIA είναι να πάψουν να ισχύουν για τους εκδότες οι διατάξεις του Συντάγματος που τους προστατεύουν». Τα συστημικά ΜΜΕ απέφυγαν να σχολιάσουν κάτι ακόμη: υποτίθεται ότι άλλα ευαγή ιδρύματα, όχι η CIA, ασχολούνται με την καταπολέμηση του «εσωτερικού εχθρού». Ψιλά γράμματα για τον κύριο Πομπέο, που απεφάνθη ότι «δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο να χρησιμοποιούνται οι αξίες της ελευθερίας του λόγου εναντίον μας».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!