Την περασμένη Τετάρτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση της Χριστιανικής, εφημερίδας του Κινήματος Χριστιανικής Δημοκρατίας, με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ομιλητές ήταν οι Γιάννης Ζερβός, πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, Παναγιώτης Μπούρδαλας, θεολόγος και φυσικός, και Ερρίκος Φινάλης, υπεύθυνος Διεθνών του Δρόμου. Τη συζήτηση συντόνισε ο εκπαιδευτικός Χαρίλαος Κουσινίδης.

Στην εκδήλωση θίχτηκαν μια σειρά πτυχές του προβλήματος – ιστορικές, γεωπολιτικές, ενεργειακές, θρησκευτικές κ.ά. Και διαπιστώθηκε, τόσο από τις ομιλίες όσο και από παρεμβάσεις, μια συμπίπτουσα σε μεγάλο βαθμό αντίληψη για τα αίτια του πολέμου, και μια κοινή αγωνία για τον τρόπο ανάπτυξης λαϊκών και φιλειρηνικών κινημάτων τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάδυση ενός τρίτου παγκόσμιου πόλου, των λαών και χωρών που δεν θέλουν να γίνουν θυσία στον βωμό του ανταγωνισμού των Μεγάλων Δυνάμεων.

Η εκδήλωση έχει αναρτηθεί στο κανάλι της Χριστιανικής στο YouTube, στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=x9I8dH9qE7c&t=644s

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!