Η αναλγησία των κυβερνητικών ιθυνόντων δεν έχει όρια.

Κάθε τόσο και μια λεπτομέρεια αυτής της πολιτικής προκαλεί. Αυτή τη φορά θύματα είναι οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν μείνει άνεργοι.
Εδώ και δυο χρόνια οι αυτοαπασχολούμενοι που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι), στο ΕΤΑΑ (επιστήμονες) και στο ΕΤΑΠ –ΜΜΕ (εργαζόμενοι στον Τύπο) πληρώνουν 10 ευρώ το μήνα υπέρ ενός Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης που συστάθηκε στον ΟΑΕΔ (με το Ν. 3986/2011), ώστε να δικαιούνται και αυτοί επίδομα ανεργίας, εάν βρεθούν άνεργοι. Μέχρι σήμερα, όμως, κανείς άνεργος αυτοαπασχολούμενος δεν έχει λάβει επίδομα ανεργίας, αφού τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν ακόμη υπογράψει ρύθμιση για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις χορήγησης αυτού του επιδόματος. Κι ας έχουν κλείσει περίπου 64.000 επιχειρήσεις το 2012.
Κι ενώ κανείς δεν γνωρίζει ούτε πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό αυτό λογαριασμό (πληροφορίες αναφέρουν 100 ή και πλέον εκατομμύρια ευρώ), ούτε πού έχουν χρησιμοποιηθεί αυτά μέχρι τώρα, βγήκε ο υπουργός Εργασίας και παραδέχτηκε ότι από τα χρήματα αυτά καλύπτονταν ελλείμματα του ΟΑΕΕ και πληρώνονταν… συντάξεις. Και αφού στριμώχτηκε, υποσχέθηκε ότι τα επιδόματα ανεργίας θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2013.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!