Αρχίζουν από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα «Πίσω Θρανία» του Στεκιού Μεταναστών στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα σχολείο δωρεάν εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών, το οποίο λειτουργεί από το 1999 στο πλαίσιο του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ως μια πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. Παρέχεται επιπλέον καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς συνεχής ενημέρωση και βοήθεια των οικογενειών μεταναστών σε θέματα που αφορούν τη φοίτηση των παιδιών τους στο ελληνικό σχολείο, αλλά και θεμελιώνεται εμπράκτως η αλληλεγγύη, τόσο μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών όσο και μεταξύ των μεταναστών από διαφορετικές χώρες προέλευσης.

Ένα χαρακτηριστικό, μάλιστα, που επιβεβαιώνει ότι οι αλληλέγγυοι εκπαιδευτικοί επικεντρώνουν στην ουσία την εξαίρετη αυτή κοινωνική προσφορά είναι ότι δεν θέτουν κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο, δέχονται μαθητές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και δημιουργούν συνεχώς καινούρια τμήματα.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κρατάει επίσης ανοιχτές τις πόρτες του σε δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να ενταχθούν αφιλοκερδώς σε αυτήν την προσπάθεια και να διεκδικήσουν όλοι και όλες μαζί «έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους».

Για τους ενδιαφερόμενους, μετανάστες και εκπαιδευτικούς: Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια, τηλ. 210.3813928, ώρες 17:00-20:00) από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!