Σίγουρα χρειάζονται πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 με θέμα: «Συνδικάτα και μετανάστευση: Νέες προκλήσεις στην εποχή της οικονομικής κρίσης». Η ημερίδα θα ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, «με δεδομένο ότι οι μετανάστες αποτελούν πλέον βασική συνιστώσα της κοινωνικής μας οργάνωσης, του συστήματος απασχόλησης και της αγοράς εργασίας, η ημερίδα στοχεύει στην παρουσίαση των θέσεων και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των ομολόγων με το ΕΚΑ συνδικαλιστικών οργανώσεων από τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβώνα και την Κύπρο με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται σ’ αυτές, του ρόλου και της δράσης των συνδικάτων, ειδικότερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης».

Στην ημερίδα θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Ακόμα, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από το CGIL Ρώμης-Λάτσιο, CCOO Μαδρίτης, UGT Μαδρίτης, CGTP-Intersindical Λισαβόνας, ΣΕΚ Kύπρου, ΠΕΟ Κύπρου και ΔΕΟΚ Κύπρου.

Την ημερίδα, έπειτα από τους χαιρετισμούς θα ανοίξει η εισαγωγική ομιλία του Απόστολου Καψάλη, επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με θέμα Η εργασία των μεταναστών στο περιβάλλον της κρίσης, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον προβλέπεται να έχει η εισήγηση του Δ. Κατσορίδα, επίσης επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με θέμα: Συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις για το θέμα της μετανάστευσης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της ημερίδας είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του ΕΚΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!