Σοκ! Ελληνοαμερικανός κρατούσε όμηρη επί οκταετία την ηγεσία ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος σε κτίριο κεντρικού δρόμου της Αθήνας, την οποία και ανάγκαζε να παίρνει μίζες μέχρις εσχάτων.

Οσάκις οι αιχμάλωτοι εγκυμονούσαν σοσιαλιστικές ιδέες, το ανθρωπόμορφο τέρας -το οποίο στην κανονική του ζωή δήλωνε «πρωθυπουργός»- τους έκλεινε επί ώρες μες στη σάουνα που είχε χτίσει στα ειδικά διαμορφωμένα υπόγεια του κτιρίου. Από το «κολαστήριο της Ιπποκράτους», όπως πλέον χαρακτηρίζεται από τους περίοικους, συχνά ακούγονταν κλαυθμοί, οιμωγές και υστερικά γέλια. Όμως, ακόμη κι όταν ο τότε αντιπρόεδρος εθεάθη να μπουσουλάει μπουκωμένος στον ακάλυπτο φωνάζοντας «βοήθεια!», κανένα από τα παρακοιμώμενα ΜΜΕ δεν θεώρησε σκόπιμο να ειδοποιήσει την αστυνομία ή έστω τον κ. Αυτιά.
Τα θύματα μπόρεσαν, τελικά, να απελευθερωθούν όταν ένα εξ αυτών, που στο μεταξύ φαίνεται να είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο ανάμεσά τους, μπόρεσε να λύσει τα δεσμά της επιβεβλημένης ρεμούλας και να τρέξει στην αγκαλιά διεθνών ελεγκτικών εταιριών που εκείνη τη στιγμή έτυχε να ανεβαίνουν τη Ναυαρίνου προς την Πλατεία Κολωνακίου.
Την υπόθεση αποκατάστασης της ηθικής τάξης έχουν πλέον αναλάβει έγκριτοι δημοσιογράφοι.

Μάκης Μαλαφέκας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!