Κομματοκρατία και το πρόγραμμα των πέντε υπερ-ιδιωτικοποιήσεων

Αποσπάσματα από άρθρο του Γιώργου Καπαρού με τίτλο «Ελληνικό προτεκτοράτο και μεταναστευτικό. Υπάρχει λύση;», 19/9/2019.

Για μια τριακονταετία η κομματοκρατία με την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» συνήνεσε, είτε με ιδεοληψίες είτε με προσχήματα, στον ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό εποικισμό του ελλαδικού χώρου. Και η εθνική μας τραγωδία κορυφώνεται τα τελευταία χρόνια της χρηματοδεσποτικής κατοχής της πατρίδας αφού, είτε με την κεντροαριστερή πολιτικοσυστημική φράξια ΠΑΣΟΚ είτε την «αριστερή» πολιτικοσυστημική φράξια ΣΥΡΙΖΑ είτε με την δεξιά πολιτικοσυστημική φράξια Ν.Δ., πάντα κυβερνά το ενιαίο ευρωατλαντικό κόμμα της παγκοσμιοποίησης με ένα και μοναδικό βασικό σχέδιο διακυβέρνησης το πρόγραμμα των πέντε υπερ-ιδιωτικοποιήσεων:

α) Ιδιωτικοποίηση I: Εκχώρηση του ελληνικού εθνοκράτους και διαμόρφωση του ως οιονεί προτεκτοράτο. Οικονομικό για την Γερμανία / Ε.Ε., γεωπολιτικό / στρατιωτικό για τις ΗΠΑ / Ισραήλ, πολιτειακό και για τους δύο. Και ενώ οι δυτικόδουλοι απάτριδες οικουμενιστές μας έχουν το άλλοθι της ιδεολογίας τους (ως ψευδούς συνείδησης), κάποιοι «φίλοι του λαού» δήθεν πατριώτες μας αρέσκονται στον στρουθοκαμηλισμό τους υποκλινόμενοι με «θρησκευτική ευλάβεια» στο ατλάντειο σύστημα ΗΠΑ / Ισραήλ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση.

β) Ιδιωτικοποίηση II: Ο εθνικός μας πλούτος (στρατηγικής σημασίας δημόσιοι οργανισμοί, τράπεζες, υποδομές, ενέργεια, ορυκτά κ.ο.κ.) εκποιείται στους ιδιώτες επιχειρηματίες και κατά προτεραιότητα στους εφορμώντες από την Εσπερία. Το εθνικό δημογραφικό και πνευματικό μας «κεφάλαιο» η καταρτισμένη νεολαία μας, το ειδικευμένο και επιστημονικό δυναμικό ξαποστέλλονται προς αξιοποίηση από τις οικονομίες των χωρών του Βορρά. Όπως ορίζουν οι δανειστές και η φιλελεύθερη οικονομία.

γ) Ιδιωτικοποίηση III: Πέντε κρίσιμοι «πανόπτες οφθαλμοί» του ελληνικού μέλλοντος μας στον 21ο αιώνα παραδίνονται με απόλυτη τυφλότητα στην παγκόσμια χρηματοδεσποτεία: Πληροφορίες – εκπαίδευση – ΜΜΕ – πολιτιστική λειτουργία – ιδεολογική λειτουργία.

δ) Ιδιωτικοποίηση IV: Εθνικός χώρος προσφέρεται στη Τουρκία. Όπως επιθυμούν οι ευρωατλαντικοί μας «εταίροι» και «για να μη γίνει πόλεμος». Μια Ελλάδα φοβική και ανοχύρωτη όπου ειλημμένη απόφαση των ελίτ είναι να δώσουν «γῆν καί ὕδωρ». Ήτοι «καταπραϋντική» ικανοποίηση των βασικών τουρκικών διεκδικήσεων για την αποφυγή μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

ε) Ιδιωτικοποίηση V: Η ευρύτερη εθνική κοινότητα των Ελλήνων αλώνετε από τους τριτοκοσμικούς μουσουλμάνους μετανάστες και μεταλλάσσεται σε πολυεθνική πολυπολιτισμική κοινωνία. Όπως επιτάσσουν Τουρκία, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., σύστημα Σόρος, ΜΚΟ και ψευτοανθρωπισμός.

ΛΑΡΚΟ σημαίνει νικέλιο και το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη

Η Ελλάδα κατέχει την δεύτερη θέση παγκόσμια στο νικέλιο και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη στην παραγωγή σιδηρονικελίου με 1.200 εργαζόμενους. Είναι μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για την οικονομία της Ελλάδας, που βγαίνει κι αυτή στο σφυρί.

Μέχρι τώρα όλοι θεωρούσαν πως θα περάσει στα χέρια του Ομίλου Μυτιληναίου. Τώρα όμως φαίνεται από πληροφορίες ότι δείχνει έντονο ενδιαφέρον η GSOL (Global Special Opportunities Ltd). Πρόκειται για fund μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ήδη έχει αποκτήσει και το εργοστάσιο νικελίου της «Βόρειας Μακεδονίας». Παίρνοντας και την ΛΑΡΚΟ η εταιρεία θα ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής νικελίου.

Προχτές με τη συνήθη διαδικασία των τροπολογιών πέρασαν από το παράθυρο διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών, ναυπηγείων και της ΛΑΡΚΟ.

Ενώ η ολομέλεια έχει συγκληθεί για να συζητήσει επί του ν/σ για «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις».

Με διάφορες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, όπως π.χ. «Αρ. Τροπολογίας 156/35 10.2.2020 Περιγραφή: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών για την λειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ή Αρ. Τροπολογίας: 162/41 11.2.2020 Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων ΛΑΡΚΟ», αποφασίζονται πολύ σοβαρότερα ζητήματα.

Με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και εξειδικευμένων υπουργών όπως ο Κ. Χατζηδάκης που διέλυσε την Ολυμπιακή ασκείται ένας εκβιασμός ωμός. Να δεχθούν οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η περιοχή την άνευ όρων ιδιωτικοποίηση και φυσικά την μαζική απόλυση εργαζομένων, ή θα κλείσει η εταιρεία. Το ίδιο είχε εφαρμοστεί και στην Ολυμπιακή…

Ανεξάρτητη Θράκη;

Ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, παραβρέθηκε σ’ εκδήλωση το Σάββατο 8/2 στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD – δες και φωτογραφία) με φόντο σημαίες της Ανεξάρτητης Θράκης.

«Για μένα αγαπητοί μου και πιο πάνω από τους επισήμους είναι τα μέλη της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης που γέμισαν αυτή την αίθουσα. Σας χαιρετίζω όλους, χαιρετίζω τους αδελφούς μας από τους δήμους Yildirim, Osmangazi και Nilufer.

Αξιότιμοι υπουργοί μου, κ. Cavit Caglar, κ. Hakan Cavusoglu, κ. Γενικέ Διευθυντή του IRCICA Halit Eren, κ. Πρόεδρε του Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. κ. Βουλευτές μου, συνάδελφοι δήμαρχοί μου, κ. Πρόεδρε της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένε Μουφτή Κομοτηνής, αξιότιμα μέλη τους πρωτοκόλλου σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό.

Όσο περίμενα έξω ρώτησα αν στο παρελθόν κάποιος Δήμαρχος Ιάσμου είχε την τιμή να παρευρεθεί σε αυτή τη γενική συνέλευση και μου είπαν όχι. Η καινούργια αποστολή, το καινούργιο όραμα του Δήμου Ιάσμου, θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα από εδώ και πέρα. Είμαστε με δύναμη δίπλα στους αδελφούς μας, στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που ήρθα.

Ο δεύτερος ήταν για να πω ευχαριστώ. Ο πρόεδρος είπε ότι στις τοπικές εκλογές και κοινοβουλευτικές εκλογές δεν τσιγκουνεύθηκαν στη βοήθειά τους. Και εγώ είμαι μάρτυρας αυτής της βοήθειας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους αδελφούς μου που ήρθαν από εδώ, άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και ψήφισαν.

Οι προηγούμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα στη Δυτική Θράκη. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξουμε με προσοχή τους αποφοίτους ελληνικών λυκείων . Και εγώ είμαι απόφοιτος ελληνικού γυμνασίου, λυκείου και πανεπιστημίου, αλλά δόξα το θεό μέχρι σήμερα δεν έχασα τίποτα από την πίστη μου στο μουσουλμανισμό και στον τουρκισμό μου.»

Το ΕΣΕΠ, μια ωραία ατμόσφαιρα…

Νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ. Σε αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα και σε γενικές γραμμές συνδιαμορφώνουν ένα κοινό πλαίσιο για να κινηθούν. Έτσι ο Ν. Δένδιας εκτίμησε πως: «παρά τις επιμέρους εκτιμήσεις, υπήρξε συναίνεση στις θεμελιώδεις διαπιστώσεις, ομοψυχία και υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων». Στην συνάντηση του ΕΣΕΠ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, την κατάσταση στην Λιβύη, και «για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, για τους ανιστόρητους και νομικά αβάσιμους ισχυρισμούς. Παρά ταύτα εξήγησα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας».

Προσπάθησε να μπαλώσει κάπως το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά πάλι δεν καλέστηκε στη νέα συνάντηση που θα γίνει στο Βερολίνο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μεσόγειο.

Επίσης στο ΕΣΕΠ συζήτησαν και για τα Δυτικά Βαλκάνια, και «την προώθηση της ενταξιακής πορείας των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων». Άλλωστε η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών και των κρατών-μελών της Ε.Ε., θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Αναγνωστοπούλου, δήλωσε ότι στο ΕΣΕΠ «η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Αντιγράφουμε από τη φιλοσαμαρική ιστοσελίδα AntiNews

Το αποτέλεσμα είναι να καθίσταται εντελώς αναξιόπιστο το σύστημα ταυτοποίησης (των μεταναστών και προσφύγων) της Ελληνικής Δημοκρατίας και, ως εκ τούτου, οι Ευρωπαίοι να θεωρούν την Ελληνική Δημοκρατία αναξιόπιστη και κατάλληλη για ανθρώπινη χωματερή.

Είναι προφανές ότι η πλήρης απαξίωση του κράτους-μέλους σε επίπεδο failed state εξυπηρετεί τη Γερμανία, η οποία θέλει να περάσει στο επόμενο στάδιο: αρχικά η επιτροπεία μέσω μνημονίων, μετά η δανειακή των 99 ετών, και μετά η πλήρης κατάλυση του Συντάγματος «λόγω εσωτερικής ανικανότητας να παραχθεί εθνικά βιώσιμη διαχείριση των κρατικών θεμάτων».

Οι Αμερικάνοι αλωνίζουν και στρατοπεδεύουν…

Όπως μας πληροφορεί η Καθημερινή της 12ης Φεβρουαρίου έρχονται στην Ελλάδα Αμερικανοί αξιωματούχοι για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην Αλεξανδρούπολη για την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ, ώστε κάποια «τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης να ενταχθεί στην αλυσίδα εφοδιασμού» τους.

Την περασμένη Τρίτη ο κ. Κάλεμπ ΜακΚάρι, σύμβουλος του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας αναπτυξιακής χρηματοδότησης DFC (Development Finance Corporation) μαζί με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρεγκ Φλέγκερ, και τον οικονομικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσιπ Λαϊτίνεν, επιθεώρησε τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Την ίδια μέρα επισκέπτονταν το ΥΠΕΘΑ ο Αντ. Στέρλινγκ, πρέσβης και σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής στον διοικητή των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (US European Command), μαζί με τον Τζέφρι Πάιατ, πρέσβη των ΗΠΑ. Έπρεπε να εξετάσουν «ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν τη συνεργασία των δύο κρατών, καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και της Ανατολικής Μεσογείου»… Ο νοών νοείτω!

Οι Γερμανοί ορέγονται την Θάσο…

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα έγραψε στο προσωπικό του twiter: «Η Volkswagen θα ξεκινήσει ένα έργο αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο. Μεγάλη επιτυχία φέρνοντας την Ελλάδα στο χάρτη της διεθνούς ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας».

Το σχέδιο είναι μέσω της γερμανικής «πράσινης τεχνολογίας» και της αυτοκινητοβιομηχανίας να μετατραπεί η Θάσος smart island (έξυπνο νησί) και αυτό δια μέσου της ηλεκτροκίνησης.

Στις 12/1, βρέθηκαν στη Θάσο, κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης για να εξετάσουν επιτόπια τα στοιχεία για το γερμανικό σχέδιο που αφορά την ηλεκτροκίνηση ιδιαίτερα σε νησιά.

Δεν κρατιέται ο Κούλογλου

Ο Στ. Κούλογλου νοιώθει σαν στο σπίτι εντός του ευρωκοινοβουλίου. Ακόμα περισσότερο νοιώθει ότι βρίσκεται σ’ έναν προηγμένο θεσμό, που είναι έτη φωτός μπροστά σε σύγκριση με την επαρχιώτικη Ελληνική Πολιτεία και τους σκοταδιστικούς θεσμούς της. Επιχειρεί λοιπόν να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα μέσω ερωτήσεων στο ευρωκοινοβούλιο. Να δικαιολογήσει κάπως την εργασία του. Δεν μπορεί να ανεχθεί κάθε ίχνος «εθνικής συνείδησης». Θεωρεί δε όποιον κάνει λόγο για αυτό το ειδεχθές πράγμα (άκου «εθνική συνείδηση») ότι είναι φορέας σκοταδισμού. Κατέθεσε λοιπόν ερώτηση που ζητά την γνώμη του ευρωκοινοβουλίου για το εάν έχει ή όχι δικαίωμα μια χώρα στο εκπαιδευτικό σύστημα να καλλιεργεί την «εθνική συνείδηση».

Στην ερώτησή του διαπιστώνει μεταξύ άλλων: «Τα προγράμματα σπουδών στον δυτικό κόσμο υιοθετούν ως σκοπό της ιστορίας την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και σκέψης. Η “εθνική συνείδηση” θεωρείται υπεύθυνη για τον εθνικισμό και συνιστά εμπόδιο για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη, όπως προκύπτει και από τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Στην απάντηση του επιτρόπου Μαρίγια Γκαμπριέλ εξ ονόματος της Επιτροπής μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: «Τον Μάιο του 2018 το Συμβούλιο εξέδωσε συστάσεις για την προώθηση των κοινών αξιών, της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας, καθώς και για τις βασικές ικανότητες της διά βίου μάθησης. Τα κράτη-μέλη παροτρύνθηκαν να εφαρμόζουν προοδευτικό κλίμα στην τάξη, προάγοντας ανεκτικές στάσεις, και να ενθαρρύνουν την κριτική κατανόηση των κυριότερων εξελίξεων στην ιστορία. Τα κράτη-μέλη ανέλαβαν επίσης τη δέσμευση να προωθήσουν τη γνώση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Ο «δυτικός κόσμος» της παγκοσμιοποίησης πρέπει να σπάσει όλα τα εμπόδια για τη συνύπαρξη των ιδιωτών καταναλωτών της ενοποιημένης αγοράς και του μετανεωτερικού στάτους. Ο Κούλογλου από το 1989 πάντα ήταν –και είναι– στην πρωτοπορία των προσταγμάτων…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!