Παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα κεφάλια των μαθητών!

 

Μεγαλώνει με τον καιρό η αγανάκτηση γονέων και μαθητών του 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων (6ο-7ο και 116ο) για τη συνέχιση λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, από όλες τις πλευρές παράνομης, που βρίσκεται δίπλα στην αυλή και το κτίριο του σχολείου. Η κεραία είναι εγκατεστημένη σε ταράτσα τριώροφου κτιρίου γραφείων, στη συμβολή των οδών Μπότσαρη, Μακεδονίας και Σόλωνος, στην περιοχή της Ανάληψης. Στις αντιδράσεις που ολοένα και πληθαίνουν συμμετέχουν και κάτοικοι της γειτονιάς οι οποίοι και παλιότερα είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες και δικαστικές προσφυγές που εκκρεμούν.

Η κεραία, που όπως οι περισσότερες παράνομες, είναι καμουφλαρισμένη, αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε ισχύ χωρίς νέα αδειοδότηση και η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι από τις ισχυρότερες. Κλιμάκιο της Πολεοδομίας που έκανε αυτοψία πριν από ενάμιση σχεδόν χρόνο είχε διαπιστώσει σοβαρές οικοδομικές παραβάσεις και παρανομίες. Το έγγραφο, αν και κοινοποιήθηκε στην αστυνομία και την Εισαγγελία, δεν φαίνεται πως ήταν αρκετό για να εμποδίσει τη λειτουργία της κεραίας, που συνεχίζει να εκπέμπει τον θάνατο για τους μικρούς μαθητές.

Την Πέμπτη, 11/6, οι Σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων, συνόδεψαν τους μικρούς μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πραγματοποίησαν ολιγόλεπτο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Μπότσαρη και απαίτησαν να ξηλωθεί άμεσα η κεραία. Στον αγώνα τους έχουν τη συμπαράσταση των δασκάλων και των κατοίκων της περιοχής. Νωρίτερα για το ίδιο πρόβλημα οι Σύλλογοι των Γονέων είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συνεδρίασής του. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ζητούν την υποστήριξη των κοινωνικών και εκπαιδευτικών φορέων της πόλης. Καλούν, επίσης, το δήμο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν θέση και να προχωρήσουν σε ενέργειες για να φύγει η κεραία πάνω από τα κεφάλια των μικρών μαθητών.

Δ. Παυλίδης, Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!