Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Χτυπήθηκε άσχημα από «Μακεδόνες» ο γραμματέας του Βουλγαρικού Συλλόγου στην Αχρίδα. Η Βουλγαρία ανακάλεσε τον πρέσβη της στα Σκόπια και απειλεί να επαναφέρει το βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της «Β.Μ.». Είπαμε: ο… διάλογος προχωρά.

► Οι Βούλγαροι πολίτες θα κληθούν οσονούπω να συμμετάσχουν στην 5η εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 2 χρόνια. Οι κακές γλώσσες λένε ότι, αν τα εκλογικά τμήματα θερμαίνονται, θα υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

► Κουίζ: Ποιας χώρας ο πρόεδρος δήλωσε στο Νταβός ότι επιδιώκει την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων με την Τουρκία, ότι συμμερίζεται την τουρκική θέση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, κ.ο.κ.; Ποιος;

► Βοήθεια του κοινού: Η εν λόγω χώρα ήδη σύναψε συμφωνία με την Τουρκία για εξοπλισμό 3 πυροβολαρχιών με κανόνια Boran (ακτίνα βολής 17 χλμ., 6 βολές/λεπτό), και αξιωματικοί της σπουδάζουν σε τουρκικές στρατιωτικές σχολές. Να το πάρει το ποτάμι, ή η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της;

► Συνυποσχετικό Ελλάδας-Αλβανίας για τη Χάγη: Ο Αλβανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεν του έχει έρθει σχετικό αίτημα από την Αλβανίδα ΥΠΕΞ. Η οποία με τη σειρά της διευκρίνισε ότι η ατζέντα είναι… ανοιχτή, κι όχι μονοθεματική για την ΑΟΖ. Άλλη μια επιτυχία της επίσκεψης Μητσοτάκη.

► «Το κλειδί μιας πόλης είναι σύμβολο ανοιχτής αγκαλιάς, ανοιχτού μυαλού» δήλωσε ο δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελιάι, όταν έλαβε το κλειδί της πόλης των Αθηνών από τον δήμαρχο Μπακογιάννη.

► Στη θητεία του ο Βελιάι, μεταξύ άλλων, αύξησε το κόστος της παροχής νερού, κατεδάφισε 317 σπίτια με αποζημιώσεις-ψίχουλα, προώθησε ιδιωτική εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων, γκρέμισε το ιστορικό κτήριο του Εθνικού Θεάτρου στα Τίρανα, και αύξησε την τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Είναι να μην πάρει και το δικό μας κλειδί;

► Κινδυνεύει ο ποταμός Δρίνος, και όχι μόνο: εξαιτίας παράνομων χωματερών ο υδάτινος όγκος στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Βίσεγκραντ, στη Βοσνία, έχει μετατραπεί σε μία τεράστια κινούμενη σωρό με σκουπίδια.

► «Δεν είναι μυστικό ότι η Βουλγαρία εξήγαγε όπλα στην Ουκρανία μέσω άλλων χωρών. Ωστόσο, είναι περίεργο που λαμβάνουμε αυτές τις πληροφορίες από άλλες χώρες, και όχι από τον πρώην πρωθυπουργό», δήλωσε πρώην υπουργός Άμυνας για τον πρώην πρωθυπουργό Πέτκοφ. Ταβανόπροκα!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!