Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Ο Πίτερ Λαπ, πρώην πράκτορας του FBI, δήλωσε σε αλβανικό κανάλι ότι «οι ΗΠΑ οφείλουν να ασκήσουν δίωξη κατά του Ράμα».

► Αναφερόταν στην υπόθεση του επίσης πράκτορα του FBI ΜακΓκόνιγκαλ, που λέγεται ότι δωροδοκήθηκε από τον πρωθυπουργό Ράμα για να βοηθήσει στην ανακήρυξη του αντιπολιτευόμενου Μπερίσα σε persona non grata από τις ΗΠΑ.

► Ο Λαπ είπε ότι ο ΜακΓκόνιγκαλ θα μπορούσε να βγάλει ή να βάλει στη λίστα ανεπιθύμητων «κάποιο πρόσωπο» – φωτογραφίζοντας τον Μπερίσα. Τελικά θα ασκηθεί δίωξη, ή καλύτερα να κάνει η Ουάσιγκτον την ανάγκη φιλότιμο;

► Όπως αναφέρουν Αλβανοί δημοσιογράφοι, η Αμερικανίδα πρέσβειρα αρνείται να τους απαντήσει περί του σκανδάλου που έχει προκύψει. Σιγά μην τους απαντήσει…

► Και στο αλβανικό κοινοβούλιο αναζητούσαν τον Ράμα για να τοποθετηθεί επ’ αυτού, αφού εμπλέκεται το όνομά του, αλλά δεν τον έβρισκαν. Είχε πάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας ονόματι… «Ανταλλαγή εμπειριών για την Ανάπτυξη και τον Εκσυγχρονισμό της Διακυβέρνησης». No comments.

► ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που «φιλοξενούνται» στη Ρουμανία, και συγκεκριμένα στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, εξασκήθηκαν με πραγματικά πυρά σε ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Προοδεύουμε.

► «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καθεστώς βέτο για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε., διότι οι Βούλγαροι που κατοικούν εκεί δεν περιλαμβάνονται ακόμη στο Σύνταγμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ. Λιτός και κατανοητός.

► Είπε κι άλλα: «Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία ρίχνει λάδι στη φωτιά». Πάλι λιτός και κατανοητός.

► Και με νόημα πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε κυρώσεις στην πυρηνική ενέργεια κατά της Ρωσίας, γιατί θα επηρεάσει άμεσα την πυρηνική μας ενέργεια». Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε (οι δικοί μας κυβερνώντες, πάντως, αποκλείεται να κατάλαβαν, διότι ομιλούν αποκλειστικά την αμερικανική γλώσσα).

► Έρευνα από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Στρατηγικών «Eurothink» σχετική με την αντίληψη των Σκοπιανών για το ποιες είναι φιλικές χώρες: Σερβία 37%, ΗΠΑ 11,4%, Τουρκία 8,5%, Ε.Ε. 8,1%, Γερμανία 4%, κ.ο.κ. Η Ελλάδα πήρε… 0,3%. Στην ερώτηση για τις εχθρικές χώρες: Βουλγαρία 27,6%, Ρωσία 4%, Αλβανία 1,3%, Κόσοβο 1,2%, κ.ο.κ. Η Ελλάδα έλαβε… 0,9%. Ούτε σαν φίλοι μετράμε, ούτε σαν εχθροί: ανύπαρκτοι;

► Η Μολδαβή πρωθυπουργός Νατάλια Γαβριλίτα δήλωσε ότι «ήλθε η ώρα» να παραιτηθεί λόγω των «πολλών κρίσεων που προκαλούνται από τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία». Η Μολδαβή πρόεδρος Μάια Σάντου διόρισε νέο πρωθυπουργό, και πάει παρακάτω. Αρκεί να κρατήσει όρθια την (φιλοδυτική) παράγκα, που μπάζει από παντού.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!