Μπορεί η Συμφωνία των Πρεσπών να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και να άνοιξε το δρόμο στον Κ. Μητσοτάκη αξιοποιείται όμως ταυτόχρονα και από τους δύο πυλώνες του δικομματισμού. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας επιβεβαίωσε τη σημασία του «στρατηγικού διαλόγου» με την κυβέρνηση της «Βόρειας Μακεδονίας» στην συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μ. Πομπέο. Ενός διαλόγου που θεμελιώθηκε και επιταχύνθηκε μετά την συμμόρφωση της χώρας μας στην νατοϊκή εντολή για άμεση επίλυση του ονοματολογικού και το άνοιγμα του δρόμου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πιο εύγλωττα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο συνέδριο του Economist δήλωσε «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του νέου υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου που στο ίδιο συνέδριο σημείωσε: «η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές».

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Στο συνέδριο βρισκόταν ο Αμερικανός πρέσβης Τζ.Πάιατ και παρακολουθούσε στενά την νέα κυβέρνηση για τα πλέον επίμαχα σημεία…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!