Διεκόπη η δίκη για τις Σκουριές, λίγο πριν από το νέο ατύχημα με φορτίο της Ελληνικός Χρυσός

Διεκόπη την Πέμπτη η δίκη των δεκατεσσάρων συλληφθέντων στις Σκουριές που γίνεται στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, εξαιτίας της παρέλευσης του ωραρίου και της μη προσέλευσης σημαντικών μαρτύρων. Η συνέχεια της δίκης θα δοθεί στις 5 Δεκεμβρίου στις 9.30π.μ. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταθέσει όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ δεν έχει καταθέσει και κανείς μάρτυρας υπεράσπισης. Πάντως ένταση επικράτησε όταν αστυνομικός, μάρτυρας κατηγορίας, υπέπεσε σε προφανείς αντιφάσεις σχετικά με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Η δίκη αφορά την πορεία στις 21 Οκτώβρη του 2012, όταν κάτοικοι των χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι από τη Θεσσαλονίκη, ανέβηκαν στις Σκουριές σε μια πορεία «φόρο τιμής» στο βουνό που θυσιάζεται για τα κέρδη των χρυσοθήρων.
Στο μεταξύ, νέο ατύχημα σε φορτηγό που κουβαλούσε κοντέινερ της Ελληνικός Χρυσός με υλικό από τις εγκαταστάσεις της στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην παλιά Εθνική Οδό από την Ρεντίνα προς τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα λάστιχα του φορτηγού πήραν φωτιά. Ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει αποσυνέδεσε τον τράκτορα από το υπόλοιπο φορτηγό και στο σημείο προσήλθε γρήγορα η πυροσβεστική η οποία έσβησε τη φωτιά. Άμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος και κάτοικοι της περιοχής στο σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο ατύχημα με φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός τους τελευταίους μήνες, καθώς τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η εταιρία είναι ελλιπή, σε βαθμό εγκληματικής αμέλειας.                         

Λ. Αρβ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!