Του Μιχάλη Σιάχου

«Αλήθεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι χρειάζεται, αφού υπάρχουν η Τρέμη και ο Καψής στο Mega»;

Το ερώτημα αυτό που υπάρχει στα χείλη όλο και περισσότερων ανθρώπων, αναδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο τον απροκάλυπτο ρόλο ορισμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.
Η συζήτηση για το τι είναι σήμερα δημοσιογραφία και ποιον υπηρετεί, αποδεικνύεται, εν προκειμένω, κενή περιεχομένου. Όχι γιατί δεν υφίσταται πραγματικό ζήτημα, αλλά γιατί οι δύο τηλε-δημοσιογράφοι (όπως και πολλοί άλλοι) έχουν αφήσει στην άκρη ακόμα και τα προσχήματα. Εξαπολύοντας συστηματικά επιθέσεις εναντίον όσων αγωνίζονται και διεκδικούν, προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους στην προπαγάνδιση των νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων μιας κυβέρνησης η οποία, για να διατηρηθεί στην εξουσία, έχει ανάγκη τη χειραγώγηση και -ακόμα χειρότερα- τον εκφοβισμό της κοινής γνώμης.
Χαρακτηριστική της τακτικής που ακολουθούν η αποστροφή του κ. Καψή στο δελτίο της Πέμπτης ο οποίος, απευθυνόμενος στους φορτηγατζήδες, είπε: «Το πάνω χέρι (εννοώντας στις κινητοποιήσεις) τον έχουν πάρει τα εντελώς ακραία στοιχεία». Το «μέτρο» το κάθε κυρίου Καψή ορίζει τι είναι ακραίο και ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή του ιδιώνυμου. Ακόμα πιο αποκαλυπτική η… ατάκα της κ. Τρέμη σε συνδικαλιστή μεταφορέα που… τόλμησε να μιλήσει στο «έγκυρο» δελτίο ειδήσεων για τους νεκρούς συναδέλφους του: «Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι μέσα στην ίδια τη ζωή. Ο κύκλος της ζωής, κάποια στιγμή, τελειώνει».
Τόσο απλά, τόσο κυνικά…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!