Κινητοποιήσεις για την Υγεία στις 20 Μαΐου

 

Η αναταραχή που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει στον χώρο της Yγείας, είναι διφυής. Από την μία, η επίθεση και το ξήλωμα και από την άλλη οι αντιστάσεις υπεράσπισης και οι αυτοργανωμένες δομές. Τελευταίο παράδειγμα, οι ευρείες κινητοποιήσεις των ειδικευομένων ιατρών, για τα δεδουλευμένα τους και την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας Υγείας.

Γι’ αυτό και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη, ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 από τις 12:00μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου στηρίζοντας την 24ωρη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, «καλούμε τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα Σωματεία-Μέλη τους για συμμετοχή στη Στάση Εργασίας, καθώς και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται. Για το λεκανοπέδιο Αττικής πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μ.μ. στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 21)». Ζητούν ειδικά: δωρεάν δημόσια Υγεία και πρόνοια για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κατάργηση μνημονιακών πολιτικών για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, την εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών-αργιών και την ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών. Μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτά τα αιτήματα;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!