Το Editorial του προηγούμενου φύλλου του Δρόμου ήταν αφιερωμένο στην ίδια την εφημερίδα, δίνοντας με λίγα λόγια το στίγμα της στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας μετά τη δραματική καμπή του καλοκαιριού. Όπως λέγαμε σ’ αυτό το εκδοτικό σημείωμα, ο πρώτος κύκλος της εφημερίδας υπηρέτησε «μια αλλαγή στο εσωτερικό της Αριστεράς», «δείχνοντας έμπρακτα τη διάθεση για διάλογο». Συνέπεσε δε «με την περιπέτεια-πείραμα της μνημονιακής επιβολής, τους αγώνες, τις αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, τη συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και, τελικά, τη ματαίωση της ελπίδας με τον τρόπο που είδαμε το καλοκαίρι του 2015 και τη χρεοκοπία της Αριστεράς ως εναλλακτικής προοπτικής». Τώρα η πορεία του Δρόμου συνδέεται πλέον με το άνοιγμα ενός νέου κύκλου στη χώρα και την κοινωνία, «όπου το κυρίαρχο ερώτημα είναι το αν και πώς μπορεί να σωθεί η Ελλάδα από την επελαύνουσα εθνική και κοινωνική καταστροφή». Ψάχνουμε τον Δρόμο της διεξόδου.

 

Επανερχόμαστε τώρα στο ίδιο θέμα, τούτη τη φορά για να υπογραμμίσουμε την έννοια του ψαξίματος. Για να τονίσουμε ότι για μας, για τη συντακτική επιτροπή, τους συνεργάτες αρθρογράφους και όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμβάλλουμε στο εγχείρημα, ο Δρόμος δεν είναι -και δεν πρέπει να είναι- μια δεδομένη υπόθεση. Είναι υπόθεση αναζήτησης. Μιας αναζήτησης που αφορά και τους αναγνώστες και τους φίλους της εφημερίδας.

 

Τούτο το μικρό  αφιέρωμα περιλαμβάνει ορισμένα από τα κείμενα και τις απόψεις που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της συντακτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια των εσωτερικών συζητήσεων για τον Δρόμο, την ταυτότητά του και την πορεία του σ’ αυτόν τον νέο κύκλο. Βλέπουμε αυτό το άνοιγμα ως στοιχείο αυτής της νέας πορείας. Και ελπίζουμε ότι αυτό θα δώσει αφορμή για σκέψεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις σε όσους αισθάνονται πως αυτή η εφημερίδα έχει πράγματι κάτι να προσφέρει – και στους ίδιους και στην υπόθεση της διεξόδου. Τα περιμένουμε. Η εφημερίδα και η ιστοσελίδα της θα είναι ανοικτές στον διάλογο.

 

Η συντακτική επιτροπή

 

 

 

Στην υπηρεσία μιας ριζοσπαστικής αισιοδοξίας

Οι κατευθύνσεις και η θεματολογία του Δρόμου στο νέο κύκλο

Η ιδιαίτερη ατζέντα του Δρόμου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!