Συναυλία την Πέμπτη για το Στόλο της Ελευθερίας ΙΙΙ

 

 GAZA SYNAYLIAΤην ώρα που κάποιοι άλλοι δίνουν -επί της ουσίας- «άφεση αμαρτιών» στο Κράτος του Ισραήλ, η Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα-Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ, ετοιμάζει το επόμενο ταξίδι. Λίγο πριν σαλπάρει ο στόλος για να συναντήσει τον αποκλεισμένο λαό της Γάζας, μια ακόμη μεγάλη εκδήλωση-συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνεται στα Προπύλαια την Πέμπτη 18 Ιουνίου από τις 7 μ.μ., με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Ως τίτλος έχει επιλεγεί το 1.800.000 λόγοι για τη Γάζα, που αναφέρεται στους 1.800.000 κατοίκους της μαρτυρικής αυτής περιοχής της Παλαιστίνης. Θυμόμαστε όλοι τις δραματικές στιγμές που έχουν ζήσει οι άνθρωποι που συμμετείχαν στα ταξίδια, αλλά και τα εμπόδια και τις δολιοφθορές που έγιναν ακόμη και σε ελληνικά λιμάνια από… αγνώστους.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές τονίζουν: «Προσκαλούμε κάθε άνθρωπο να στηρίξει και αυτό το ταξίδι που, με πενιχρά μέσα, επιχειρεί να υψώσει τη φωνή κατά της κατοχής, κατά του αποκλεισμού, κατά του σύγχρονου απαρτχάιντ και κατά της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής στον κόσμο, που κρατάει φυλακισμένους πάνω από 1.800.000 ανθρώπους. Γιατί μόνο εκεί μπορούμε να στηριζόμαστε. Στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και των λαών».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γεια σου Τάκη (Σπυριδούλα & Δ. Πουλικάκος), Κάτω από το Δέντρο, Μάρθα Φριντζήλα & Π. Τσεβάς, Στάθης Δρογώσης, Κώστας Παρίσσης & Νίκος Γιούσεφ (Υπόγεια Ρεύματα), ALPHA BANG, Φράξια, Radio sol, Δημήτρης Καρούσος, DJ HUMANO & η Μάνια Παπαδημητρίου: Μονόλογοι από τη Γάζα.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μάρω Αγρίτη, Μανώλης Γιούργος, Μάνος Καπερώνης, Μάτα Καστρησίου, Αθηνά Κεφαλά, Σέβη Στάικου, Άννα Χατζησοφιά.

 

* Συζήτηση-ενημέρωση για τη νέα αποστολή στη Γάζα, από μέλος της Πρωτοβουλίας, θα γίνει στην Πάτρα στις 15 Ιουνίου. Αίθουσα ΤΕΕ, Τριών Ναυάρχων 40 στις 20:00.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!