Σε απολογία για… αναξιοπρεπή συμπεριφορά καλείται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων

 

Ένας από τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίσθηκαν τα τελευταία έτη και αφορούν το Δημόσιο, χρησιμοποιήθηκε για τη δίωξη συνδικαλιστή της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας – ΕΛΣΤΑΤ. Με έγγραφο που επιδόθηκε στον Ν. Κλουβάτο, πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, στις 23 ∆εκεμβρίου 2014, ο συνδικαλιστής ενημερώθηκε για την κλήση του σε απολογία για αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας σύμφωνα με τον Ν. 4057/2012 άρθρο 107. Αποδεικνύεται πως η συγκεκριμένη διάταξη στόχευε στην πάταξη κάθε πράξης αντίστασης και καταγγελίας, και στην ομηρία των υπαλλήλων του Δημοσίου. Στο σχετικό έγγραφο κλήσης σε απολογία, μάλιστα, η ιδιότητα του Ν. Κλουβάτου ως προέδρου του συνδικάτου αποκρύπτεται σκοπίμως.

Τι συνέβη όμως; Στις 17 ∆εκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου της ΕΛΣΤΑΤ στον Πειραιά, προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΣΥΕΛΣΣ). Η έλλειψη πρόβλεψης για την ύπαρξη και λειτουργία οργανωμένης γραμματειακής υποστήριξης και η ουσιαστική υποβάθμιση του ΣΥΕΛΣΣ που οφείλεται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αποκλειστικά στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου των Εργαζομένων και την είσοδό του στην αίθουσα.

Ο ίδιος, αφού απηύθυνε χαιρετισμό προς τους ελάχιστους συμμετέχοντες, κατέθεσε υπομνήματα με τις θέσεις των εργαζομένων σε μια προσπάθεια εκτέλεσης των συνδικαλιστικών του καθηκόντων όπως προκύπτουν από την ιδιότητά του ως προέδρου του συλλόγου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του κ. Γεωργίου, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τον κάλεσε να φύγει από την αίθουσα, απειλώντας τον με κυρώσεις. Ήταν τέτοια η ένταση και η έκταση της αντίδρασης του κ. Γεωργίου ώστε προκάλεσε την καθολική έκπληξη των συμμετεχόντων, όπως αναφέρει το σωματείο. Η απάντηση του Ν. Κλουβάτου με ήρεμο τόνο ήταν ότι περιμένει (τις κυρώσεις) και ακολούθως εξήλθε της αίθουσας. Η διάρκεια του επεισοδίου δεν ξεπέρασε το ένα λεπτό της ώρας. Μερικές μέρες μετά ο πρόεδρος των εργαζομένων κλήθηκε σε απολογία.

Τα παραπάνω φαίνεται πως δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αφού προ ολίγων ημερών, στη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου Χρηστών, όχι μόνο απαγορεύθηκε η είσοδος εκπροσώπου του συνδικαλιστικού οργάνου στο χώρο του συνεδρίου, αλλά υπήρξε και φύλαξη της εισόδου από υπηρεσία παροχής ιδιωτικής αστυνόμευσης…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!