Τον Μάρτιο του 2022 ο Μπάιντεν έλεγε: «Αποστολή αρμάτων μάχης (Άμπρααμς) στην Ουκρανία είναι Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.»

«Είναι» –ούτε καν σημαίνει– αλλά «είναι» Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Τον Ιανουάριο του 2023 (σήμερα) ο Μπάιντεν λέει: «Η αποστολή αρμάτων μάχης (Άμπρααμς) στην Ουκρανία είναι επιβεβλημένη.»

Όχι, δεν παίζουν με τη φωτιά! Είναι η Φωτιά!

Ευτυχώς (και βαλτή) η πανηλίθια (και πολεμοκάπηλη) Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία!» Έντρομος ο Σολτς έτρεξε να την αδειάσει και να ανασκευάσει, προσθέτοντας μάλιστα ότι (εις όσα αφορούν τη Γερμανία) η επικοινωνία με τη Μόσχα πρέπει να μείνει ανοιχτή.

[Την ίδια ώρα, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η Γερμανία στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό παρέλειψε να καλέσει τη Ρωσία και να μνημονεύσει την ΕΣΣΔ.

Πέραν τούτου, εκτός από τους Εβραίους που μαρτύρησαν στο Άουσβιτς, η Γερμανία αναφέρθηκε και στους ομοφυλόφιλους (μάλλον λόγω πολιτικής ορθότητας) παραλείποντας όμως όλους τους άλλους δηλαδή τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους χριστιανοδημοκράτες, τους τσιγγάνους, τους σοσιαλιστές, τους «τρελούς» και τους Ιεχωβάδες]

Επιλεκτική μνήμη; Όχι μόνον! Πολεμοκάπηλη μνήμη.

Την ίδια ώρα το συνονθύλευμα Ναζί, Μαφιόζων και Δυτικών Πρεσβειών που κυβερνά στο Κίεβο αρχίζει να στέλνει στα μέτωπα 50ντάρηδες και 60ντάρηδες, ακριβώς όπως έκαναν οι Ναζί τους τελευταίους μήνες του πολέμου (Γενάρης-Μάης του 1945).

Το μόνον που απομένει είναι να επανεμφανιστούν στα εδάφη του σημερινού πολέμου και οι μεραρχίες των Βάφεν ΕςΕς από Βέλγους, Βόσνιους, Γάλλους, Φιλανδούς, Ολλανδούς κι άλλους Ευρωπαίους που πολέμησαν υπέρ των Χιτλερικών στο Ανατολικό Μέτωπο.

Όμως ας τα ξεχάσουμε αυτά. Ας ξεχάσουμε τους Ουκρανούς Εθνικιστές που εξόντωσαν (όπως οι Πολωνοί και Φιλανδοί του ίδιου φυράματος) εκατομμύρια Εβραίους για λογαριασμό των Ναζί –ας ξεχάσουμε κι ας καμαρώσουμε αυτούς που γκρεμίζουν στις χώρες τους τα μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης– ας ξεχάσουμε κι ας αποκτήσουμε τη μνήμη της Αναλένας Μπέρμποκ, δηλαδή την ικανότητά της να μασάει λεφτά, να κλείνει συμβόλαια και να παρουσιάζει το λαθρεμποριλίκι ως πολιτική.

Μάλιστα το πιο αισχρό λαθρεμποριλίκι, αυτό που αφορά τους θανάτους των στρατιωτών στο μέτωπο (Ουκρανών και Ρώσων), των αμάχων παντού, την άθλια μοίρα των προσφύγων που η πολιτική της Μπέρμποκ και των Μπέρμποκ παράγει – ας ξεχάσουμε, και, ας μην λαϊκίζουμε απέναντι στα αξιοσέβαστα αυτά πρόσωπα, αυτούς τους χασάπηδες των λαών όπου Γης, από την Παλαιστίνη έως την Αρμενία.

*** 

Ογδόντα χρόνια (ακριβώς) μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ η προσπάθεια για την επίτευξη των «οραμάτων» του Γ’ Ράιχ συνεχίζεται.

Ή μήπως οι ναζί δεν ήταν οι πρώτοι διδάξαντες τον (εφαρμοσμένο μάλιστα) νεοφιλελευθερισμό στην οικονομία; Με όσα αυτός συνεπάγεται σήμερα για τις κοινωνίες…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
2•II•2023

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!