Τους δύο τελευταίους μήνες βρεθήκαμε υπό τα πυρά μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας τριών φάσεων που σκοπό είχε να αποκρύψει, συγκαλύψει και χειριστεί τα της πανδημίας και τις προεκτάσεις της.

Πρώτη φάση: Με τυμπανοκρουσίες αναγγέλλεται η έλευση του πολυπόθητου εμβολίου. Έρχεται λοιπόν η «σωτηρία» μας και μάλιστα πιο γρήγορα από ότι νομίζαμε. Παραγγελίες, ψυγεία, πανηγυρισμοί, πανευρωπαϊκή ημέρα έναρξης των εμβολιασμών. Επιχείρηση «Ελευθερία». Σήμερα το φιάσκο της όλης επιχείρησης είναι φανερό, όπως είναι φανερό το φιάσκο της Ε.Ε.

Φάση δεύτερη: Αφού τα του εμβολίου συναντούν προσκόμματα πέφτει το δεύτερο παράγγελμα: Φάρμακο. «Σωτήριο» φάρμακο. Όχι φάρμακο αλλά φάρμακα, πολλά φάρμακα που βοηθούν. Όποιοι μίλαγαν για φάρμακα στην πρώτη φάση καταγγέλλονταν συλλήβδην ως «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές». Τώρα έχουμε στη φαρέτρα περισσότερα όπλα (δύο): Το εμβόλιο που θα καθυστερήσει κάπως και το φάρμακο που θα βοηθά. Η ένταση της δεύτερης φάσης είναι μικρή για πολλούς λόγους. Γι’ αυτό έρχεται η τρίτη φάση.

Φάση Τρίτη: Έρχονται οι Μεταλλάξεις. Βραζιλιάνος ιός, Νοτιοαφρικάνος ιός, Εγγλέζος ιός κ.λπ. Πάλι μας σερβίρουν κάτι που είναι πασίγνωστο: Ότι συμβαίνουν πολλές μεταλλάξεις στους ιούς γενικά.

ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ των βημάτων που μαζί έκαναν κυβερνήσεις, οικονομικοί κολοσσοί, επιστημονικός κόσμος και ιδιαίτερα το τι ειπώθηκε από επίσημα χείλη και αναπαράχθηκε από τη διεθνή των ΜΜΕ, είναι ο φόβος και ο επιστημονισμός μαζί. Η μεγάλη ευθύνη του επιστημονικού κόσμου είναι η εύκολη παράδοση στις νέες σταυροφορίες στο όνομα της Υγείας και η σιωπηρός εξοστρακισμός οποιασδήποτε άλλης άποψης ως «ανορθολογικής», «συνομωσιολογικής», «ψεκασμένης» κ.λπ.

Όλα αυτά μαζί προστίθενται στην επιχείρηση αποποίησης των ευθυνών και δικαιολόγησης μέτρων και ρυθμίσεων που καταπατούν ελευθερίες, συνταγματικά δικαιώματα και δημόσιο χώρο. Που εισάγουν μόνιμες συνθήκες έκτακτης ανάγκης, και φυσικά, συγκαλύπτουν την έκταση και τη φύση της δομικής κρίσης του συστήματος. Μα είναι ένα σχέδιο που εκτυλίσσεται; Όχι είναι «λύσεις» που βολεύουν αλλά και υιοθετούνται εξ ανάγκης.

«Εμβόλια» και «φάρμακα» Ελευθερίας και Δημοκρατίας κι όχι «μεταλλάξεις» καθεστώτος για τάχα υγειονομικούς λόγους…

Στη χώρα μας, μετά από τρεις μήνες αυστηρού λοκντάουν, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και γίνεται λόγος για τρίτο κύμα. Το λοκντάουν όπως είχαμε επισημάνει ήταν ένας αποτυχημένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας γιατί λείπουν πολλά άλλα μέτρα και πολιτικές. («Editorial» και «Το Θέμα της Εβδομάδας», σελ. 2-3, φ. 518, 7/11/2020).

Τώρα προετοιμάζεται το έδαφος για περισσότερα σκληρά μέτρα ενάντια στην κοινωνία με πρόσχημα την προστασία της Υγείας. Ξανατονίζουμε πως αν ενδιαφέρονταν για την Υγεία, θα διπλασίαζαν άμεσα τα κονδύλια για την Υγεία αντί να τα κόβουν, θα άνοιγαν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν πριν λίγα χρόνια, θα έδιναν έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, θα έκαναν πραγματικά επωφελείς συμφωνίες για μάσκες, αναπνευστήρες, φάρμακα, εμβόλια κ.λπ.

Η σκλήρυνση των μέτρων αποσκοπεί σε κάτι άλλο. Στον εθισμό και στην πλήρη κατάργηση του δημόσιου χώρου. Παράλληλα θα περάσουν καμήλες μέσα από τις τρύπες της βελόνας. Δηλαδή θα ψηφιστούν νόμοι-εκτρώματα για όλα τα κοινωνικά ζητήματα (εργασιακές σχέσεις, παιδεία, πτωχευτικούς κώδικες κ.λπ.) και θα γίνουν απαράδεκτες υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Τι ωραία να υπογράφονταν νέες «Πρέσπες» για Αιγαίο, Κύπρο, Θράκη κ.λπ. χωρίς συλλαλητήρια και ταρακουνήματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ; Η Ελευθερία, δηλαδή ενημέρωση ουσιαστική, έλεγχος σε όλες τις βαθμίδες, Δημοκρατία, διάλογος και αποφάσεις διαφανείς σε όλα τα επίπεδα και συνεπώς αντίσταση σε όλα τα μέτρα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανένα κριτήριο, υγειονομικό και πολιτειακό. Παλιότερα υπήρχε το άρθρο 114 (που έγινε σύνθημα για τη δημοκρατία) όπου αναφερόταν ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Η διάταξη επαναλαμβάνεται και στο παρόν Σύνταγμα (άρθρο 120): «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

«Εμβόλια» και «φάρμακα» Ελευθερίας και Δημοκρατίας κι όχι «μεταλλάξεις» καθεστώτος για τάχα υγειονομικούς λόγους… Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Ξανά!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!