Να αντισταθούμε στην εγκατάσταση δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα

του Νότη Μαριά*

 

Οι ευρωπαϊκές ελίτ απεργάζονται από καιρό τη δημιουργία μιας νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (European Border and Coast Guard Agency), η οποία θα πάρει τη σκυτάλη από τη Frontex. Η νέα Frontex συνιστά άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση της μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία χρέους, καθώς, όπως έχουμε καταγγείλει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, θα έχει δικαίωμα μονομερούς επέμβασης σε περιπτώσεις κρίσεων που προκαλούνται από προσφυγικές ροές τόσο στα θαλάσσια όσο και στα χερσαία σύνορα της χώρας. Επίσης, η Διοίκηση της νέας αυτής υπηρεσίας θα βρίσκεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών που βρίσκονται στην περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πρόφαση το προσφυγικό οι δανειστές προσπαθούν να επιβάλουν «πολιτικές κανονιοφόρων» με στόχο μελλοντικό εκβιασμό της πατρίδας μας και του λαού μας. Είναι χαρακτηριστικός, άλλωστε, ο συγχρονισμός και η εξέλιξη στις τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που οδήγησαν στην απόφαση για την εκκίνηση επιχειρήσεων της Ομάδας Ταχείας Συνοριακής Επέμβασης (Rapid Border Intervention Team) από τον Ιανουάριο του 2016.

Είχαμε καταγγείλει ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου τις ύπουλες δηλώσεις της Μέρκελ, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς τη στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της»! Ο Γιούνκερ σιγοντάρισε υποστηρίζοντας ότι είναι επιτακτική ευρωπαϊκή ανάγκη η από κοινού με την Τουρκία φύλαξη και επιτήρηση των ελληνικών συνόρων και δη υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Πριν από λίγες μέρες ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις αναφορικά με την παραχώρηση της φύλαξης των συνόρων της χώρας μας λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στη Συνθήκη Σένγκεν, δήλωνε πως «η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις στην Ε.Ε. αποτελεί ύψιστη έκφραση κυριαρχίας»! Είχε προηγηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Βαυαρός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, που ρητά ζητούσε να «αξιοποιηθούν» Γάλλοι, Γερμανοί, Βαυαροί και άλλοι Ευρωπαίοι αστυνομικοί και συνοριοφύλακες για τη φύλαξη των Ελληνικών συνόρων και ενώ ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ του προσέφερε και την κατάλληλη δήθεν πολιτική νομιμοποίηση λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελληνικά σύνορα αλλά ευρωπαϊκά σύνορα.

 

Πλήττει την εθνική μας κυριαρχία

Η ομοθυμία των ευρωπαϊκών ελίτ στην εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία πλήττει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, βάζοντας επιδιαιτητές στο Αιγαίο την Τουρκία και τη νέα Frontex, έχει ως στόχο να υφαρπάξει το ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα φύλαξης των συνόρων της χώρας, τη στιγμή που η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον επί της ουσίας ούτε καν δικαίωμα παρέμβασης, δεδομένου ότι η προβλεπόμενη διαδικασία άσκησης βέτο είναι σχεδόν απαγορευτική. Επιπλέον, προσπαθούν να μας επιβάλουν συνδιαχείριση στο Αιγαίο και αναγκαστικές συνεργασίες με την Τουρκία την ίδια στιγμή που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ανάμιξη της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο στην αποσταθεροποίηση της Συρίας (που είναι και η αιτία της προσφυγικής κρίσης), όσο και στην παράνομη διακίνηση προσφύγων.

Το κερασάκι στην τούρτα συμπληρώνει, τελικά, η ανακοίνωση της αποστολής 180 Γερμανών αστυνομικών και συνοριοφυλάκων που θα αναλάβουν καθήκοντα, μέσω Frontex, στα ελληνικά σύνορα στο διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2016, κάνοντας έτσι πράξη τις παραπάνω προκλητικές απαιτήσεις του Μ. Βέμπερ.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι ίδιοι οι δήθεν εταίροι μας Ευρωπαίοι που μας κουνάνε το δάχτυλο και παρομοιάζουν τα ελληνικά σύνορα με «ελβετική γραβιέρα», κωλυσιεργούν χαρακτηριστικά όσον αφορά τις δεσμεύσεις τους για μετεγκατάσταση 66.000 προσφύγων από την Ελλάδα.

 

Αποχώρηση από τη Συνθήκη Σένγκεν

Η φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας είναι και πρέπει να παραμείνει δικαίωμα και ευθύνη του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και έχουμε επανειλημμένα προτείνει την αποχώρηση από τη Συνθήκη Σένγκεν, προκειμένου να διατηρηθεί υπό εθνικό έλεγχο η φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Μια τέτοια έξοδος απλώς θα σημάνει τη χρήση διαβατηρίου αντί αστυνομικής ταυτότητας, οσάκις ταξιδεύουμε σε χώρες Σένγκεν, καθώς η ομώνυμη συμφωνία δεν αφορά αγαθά και εμπορεύματα. Επισημαίνουμε, άλλωστε, ότι εκτός Σένγκεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή τόσο η Κύπρος όσο και η Μεγάλη Βρετανία ή ακόμα η Ιρλανδία, χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο στην οικονομική τους ανάπτυξη. Επιπροσθέτως, μια έξοδος από τη ζώνη Σένγκεν ενδέχεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά, όσον αφορά τους σχεδιασμούς των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, καθώς θα αναζητήσουν εκτός Ελλάδας νέους δρόμους εισόδου στη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας της Σένγκεν. Τέλος, θα αποκαλυφθεί το σχέδιο των δανειστών που δεν είναι άλλο από το να μεταφέρουν δυνάμεις καταστολής στην Ελλάδα προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο υλική υπόσταση στην κατοχή που επιβλήθηκε με την υπογραφή των μνημονίων.

Άλλωστε, κανείς δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες για τους δανειστές, καθώς είναι βέβαιο ότι αυτοί προετοιμάζονται μια και γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα ο ελληνικός λαός θα αρχίσει και πάλι να αντιδρά μαζικά και δημοκρατικά, προκειμένου να πετάξει την τρόικα έξω από την πατρίδα μας.

 

* Ο Νότης Μαριάς είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!