Της αγάπης αίματα με πορφύρωσαν

και χαρές ανείδωτες με σκιάσανε

 

Η φετινή επέτειος του ΟΧΙ μας βρίσκει σε μεγάλη δυσκολία και κυκλωμένους από πολλούς εχθρούς εσωτερικούς και κυρίως εξωτερικούς που μας έχουν προγράψει σαν λαό, σαν έθνος, σαν χώρα και πατρίδα.

Χωρίς αμφιβολία κανείς δεν πρόκειται να τρέξει να μας βοηθήσει, παρά μόνο αν ενωθούμε και εξυψωθούμε γύρω από στόχους και ιδέες που δίνουν υπόσταση και νόημα στην ίδια μας την ύπαρξη. Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Προκοπή. Χωρίς δυνάστες, χωρίς προστάτες, χωρίς επιτρόπους.

Τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη χώρα και το λαό. Οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται και οι δεκάρικοι και οι φαγωμάρες ανάμεσα σε δύο κόμματα δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Πρόκειται για στρουθοκαμηλισμό τεραστίων διαστάσεων. Μια νέα συνείδηση βαθιά πατριωτική και κοινωνική είναι αναγκαία για να υπάρξει ο τόπος και να ανοίξει μια προοπτική διεξόδου.

Να ετοιμαστούμε για αυτά που έρχονται. Να μην φοβόμαστε. Να θυμόμαστε τις προσπάθειες των προηγούμενων για να είμαστε ελεύθεροι. Να ετοιμαστούμε για τα «όχι» μας προς όλους όσους θέλουν να μας καταπατήσουν και να μας εξανδραποδίσουν. Αυτό είναι το χρέος μας για τις νέες γενιές!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!